0
Košarka
Dejan Bodiroga

Dejan Bodiroga during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan at Peace And Friendship Stadium on October 19, 2023 in Athens, Greece. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

EVROLIGA VERUJE BODIROGI: Legenda srpske košarke ostaje na čelu najjače evropske lige!

Objavljeno: 04.07.24 u 14:57

Bodiroga naredne četiri godine ostaje na funkciji predsednika Evrolige

Na današnjoj Generalnoj skupštini akcionara Evrolige, donete su važne odluke koje će oblikovati budućnost evropske košarke.

Akcionari su jednoglasno potvrdili produženje mandata predsednika Evrolige, bivšem srpskom reprezentativcu i košarkaškoj legendi Dejanu Bodirogi, te izvršnog direktora Pauliusa Motiejunasa, na period od četiri godine.

Dejan Bodiroga during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Maccabi and Real Madrid at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pored produženja mandata, usvojeni su pravilnici takmičenja za sezonu 2024/25, kao i liste učesnika za Evroligu i Evrokup. Takođe, odobren je kalendar takmičenja za narednu sezonu.

Skupština je odobrila finansijski izveštaj za sezonu 2023/24, čime je potvrđena finansijska stabilnost organizacije. Pored toga, usvojena su nova pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju koja će doprineti održivosti i transparentnosti takmičenja.

Direktor za suđenje, Daniel Herazuelo, podneo je izveštaj o sezoni 2023/24, koji je uključivao predložena poboljšanja u regrutaciji, edukaciji, nadzoru i tehnološkim protokolima za sudije. Njegov izveštaj naglašava potrebu za kontinuiranim unapređenjem sudijskog kadra i uvođenjem novih tehnologija u sudijske procese.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter