0
Košarka

FOTO: Printscreen/KZS

DONČIĆ „VADI“ SLOVENIJU: Jedan od najboljih igrača na svetu poslao svoju reprezentaciju u polufinale kvalifikacionog turnira za OI!

Objavljeno: 04.07.24 u 19:18

Neverovatan je!

Slovenački košarkaški tim je ostvario impresivan trijumf nad Novim Zelandom rezultatom 104:78 u svom drugom meču kvalifikacionog turnira u Atini, potpuno transformišući svoju sudbinu.

Nakon teškog poraza od Hrvatske i potom pobede Novog Zelanda nad istim protivnikom, Slovenija je bila u izazovnoj situaciji. Za prolaz u narednu fazu bilo im je potrebno pobediti sa najmanje 11 poena razlike, a to su uspeli da ostvare.

Vođeni svojom zvezdom, Lukom Dončićem, koji je upisao nestvarnih 36 poena, 11 skokova i 10 asistencija, Slovenci su od starta nametnuli ritam. Već u prvoj četvrtini stekli su značajnu prednost (27:9), ali ekipa Novog Zelanda nije odustajala.

Iako su Novozelanđani dominirali u drugoj četvrtini (30:19), Slovenija je uspela da zadrži svoju prednost do kraja utakmice. Zahvaljujući briljantnoj igri Dončića i Niba, koji je takođe ostvario dabl-dabl (30 poena i 10 skokova), Slovenija je ostvarila ubedljivu pobedu.

Ovaj rezultat znači da slovenački san o plasmanu na Olimpijske igre u Parizu još uvek traje, dok su završili kao drugoplasirani u grupi iza Hrvatske.

Sledeći izazov za Sloveniju će biti Grčka, ekipa predvođena Janisom Adetokumbom, u borbi za finale turnira. S druge strane, Hrvatska će se suočiti sa Dominikanskom Republikom, dok Grčka mora da savlada Egipat kako bi osigurala prvo mesto u grupi.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter