0
ATP

FOTO: Printscreen/X/Wimbledon

ĐOKOVIĆ NAKON TEŠKOG MEČA SA FIRNLIJEM: „Ne znam da li sam imao šampionski mentalitet danas.“

Objavljeno: 04.07.24 u 18:32

Pomučio se pošteno najbolji ikada!

Novak Đoković, drugi nosilac Vimbldona, prošao je kroz izuzetno zahtevan duel sa Džejkobom Firnlijem, koji je trajao tri sata i završen je trijumfom srpskog tenisera.

Đoković je slavio u četiri seta rezultatom 6:3, 6:4, 5:7, 7:5, osiguravši svoje mesto u trećem kolu turnira.

Nakon meča, Đoković je dao izjavu na terenu:

Prvo želim da čestitam Džejkobu na sjajnoj igri. Nisam imao priliku ranije da ga vidim u akciji, tako da je bilo iznenađenja. Uslovi su bili zaista izazovni danas, sa jakim vetrom. On je odlično servirao i bio je vrlo agresivan, što me je nateralo da se borim. Možda sam mogao da rešim meč ranije, ali on je zaslužio da se igra do petog seta s obzirom na našu igru. Drago mi je što sam na kraju uspeo da pobedim – rekao je Đoković.

Ne znam da li sam imao šampionski mentalitet danas. Nisam se osećao dobro u svojoj koži. Ponekad nemate dobar dan, nekad je i do protivnika. Na kraju dana je najbitnija pobeda, nadam se da ću igrati bolje u narednoj rundi – dodao je srpski teniser.

Na pitanje o svom kolenu, Đoković je odgovorio:

-Osećao sam se dobro. Ne tražim izgovore za moj nastup danas. Kao što sam rekao, uslovi nisu bili laki. Fizički sam se osećao dobro. Da li mogu da igram i krećem se bolje? Da. Videćemo šta će se desiti sutra“ –zaključio je Novak.

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter