1
Domaći fudbal
FK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

VELIKI USPEH CRVENE ZVEZDE: Šampion Srbije samo na dva transfera zaradio 7.000.000 evra!

Objavljeno: 03.07.24 u 09:54

Zvezda je i tokom zime imala odličnu zaradu

Crvena zvezda je završila još jednu uspešnu sezonu sa četvrtom uzastopnom „duplom“ krunom, ali se uspeh kluba ne zaustavlja samo na terenu. Transferi igrača su takođe bili značajni deo priče.

Tokom zimskog prelaznog roka, šampion Srbije je ostvario velike prihode prodajom Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića u Aston Vilu i Njujork siti, zaradivši ukupno 19.000.000 evra.

Sportski sektor Crvene zvezde nastavio je istim tempom i tokom letnjeg prelaznog roka, postigavši značajne rezultate kako u dolascima, tako i u odlascima igrača, čime je klub dodatno stabilizovao svoj budžet.

Dva najistaknutija transfera ovog leta su bila prodaja veziste Marka Stamenića u Notingem Forest i napadača Žan-Filipa Krasoa u francuskog drugoligaša Pariz.

Stamenić je prešao u Notingem Forest za 5.500.000 evra, ali je odmah poslat na pozajmicu u Olimpijakos, dok će Pariz isplatiti 1.500.000 evra za Krasoa. Ovi transferi su doneli Crvenoj zvezdi čistih 7.000.000 evra.

Posebno je značajno što Crvena zvezda nije platila obeštećenje za dovođenje Stamenića i Krasoa, jer su obojica stigli kao slobodni igrači.

Iako Kraso nije bio u prvom planu trenera Vladana Milojevića, a Stamenić je odlučio da prihvati ponudu iz Premijer lige, klub je uspeo da od oba igrača napravi profit, pokazavši još jednom svoju veštinu u vođenju transfer politike.

Ovim potezima, Crvena zvezda je obezbedila značajna sredstva za pojačanja i izgradnju tima koji će se boriti za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona naredne sezone.

20
5

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter