0
Košarka
košarkaška reprezentacija Srbije

Svetislav Pesic Vanja Marinkovic Nikola Jokic Vladimir Lucic Vasilije Micic Nikola Kalinic Czech - Serbia, Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, Ceska - Srbija, 3.9.2022. Prag, Ceska photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA USKORO DOBIJA POSLEDNJEG RIVALA: Jedan od ova dva tima će verovatno zapasti u grupu sa Orlovima u Parizu!

Objavljeno: 03.07.24 u 08:49

Srbija će uskoro imati kompletnu grupu na Olimpijskim igrama

Kao što je bilo predviđeno, košarkaške reprezentacije Litvanije i Italije su ostvarile ključne pobede u borbi za plasman na Olimpijske igre, i velika je verovatnoća da će se jedna od njih naći u grupi sa Srbijom.

Na kvalifikacionom turniru u Portoriku, Litvanija je trijumfovala nad Meksikom rezultatom 96:84 u okviru prve grupe, dok je Italija dominantno savladala Bahrein sa ubedljivih 114:53 u drugoj grupi.

Podsećamo, Litvanija, Meksiko i Obala Slonovače čine jednu grupu, dok su u drugoj Italija, Portoriko i Bahrein. Dve najbolje ekipe iz svake grupe plasiraće se u polufinale, a pobednik turnira će obezbediti mesto na Olimpijskim igrama i pridružiće se Srbiji, SAD-u i Južnom Sudanu u grupi.

U meču između Litvanije i Meksika, najistaknutiji igrač bio je Grigonis sa 21 poenom. Domantas Sabonis je upisao dabl-dabl sa 12 poena i 11 skokova, dok je Sedekerskis dodao još 12 poena. Za Meksiko, Ibara je bio najefikasniji sa 18 poena.

Italijani su raspodelili poene među igračima u svojoj utakmici, pa su tako Danilo Galinari i Nikol Meli postigli po 14 poena, Akile Polonara je dodao 13, dok su Abas, Karuso i Bortolani ubacili po 11 poena, a Tonut je završio sa 10 poena.

Očekuje se uzbudljiv završetak turnira, a pobednik će se suočiti sa izazovom igranja u istoj grupi kao i Srbija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter