1
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

SRAMAN POTEZ LJUDI RODŽERA FEDERERA: Švajcarci optužili Novaka Đokovića da laže i da operacije kolena nije bilo!

Objavljeno: 03.07.24 u 10:24

Novak se opet našao na meti zlih jezika

Srpski teniser Novak Đoković lako je prošao u drugo kolo Vimbldona, savladavši Vita Koprivu iz Češke rezultatom 3:0. Međutim, meč je izazvao određene kontroverze u evropskim medijima zbog spekulacija o stanju njegovog kolena.

Nedavno je Novak morao da preda četvrtfinalni meč protiv Kaspera Ruda na Rolan Garosu zbog povrede kolena, nakon čega je operisan u Parizu. Ipak, švajcarski mediji dovode u pitanje da li se ova operacija uopšte i dogodila.

DW je preneo izveštaj „Neue Zürcher Zeitung“ (NZZ), koji je pokrenuo temu o Novakovom kolenu. U članku pod naslovom „Čudesno izlečenje Novaka Đokovića – sada i Srbija ima koleno nacije“, švajcarski list ispituje da li je operacija zaista izvedena ili je bila samo taktika srpskog tenisera.

NZZ je napravio paralelu s Rodžerom Federerom, koji je imao sličnu povredu kolena 2020. godine. Federer je tada operisao meniskus nakon što je povredio koleno dok je kupao svoje ćerke, što je, prema NZZ-u, bio početak kraja njegove karijere.

List se takođe prisetio skijaša Pirmina Curbrigena, koji je nakon operacije kolena uspeo da se vrati na vreme za Svetsko prvenstvo i osvoji zlato. NZZ napominje da je skijanje manje stresno za kolena od tenisa, ali i da Đoković ima izuzetno snažne mišiće koji mu možda pomažu da se brzo oporavi.

Novak Đoković će se u drugom kolu Vimbldona suočiti sa Džejkobom Firnlijem, a ostaje da se vidi hoće li te spekulacije uticati na njegovu igru i performanse na terenu.

2
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter