3
EURO 2024
Deklan Rajs, Dušan Tadić

FOTO: FSS

ŠOK OTKRIĆE SA EURA: „Bila je odluka da se Dušan Tadić vrati kući posle Engleske!“ (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.24 u 14:51

Tadić je izazvao veliku buru svojom izjavom, a to je moglo da ima i veće posledice

Reči Dušana Tadića nakon utakmica protiv Engleske i Danske još uvek izazivaju buru. Iako je izražavanje mišljenja ljudski, kapiten reprezentacije Srbije naišao je na kritike zbog narušavanja atmosfere unutar tima tokom Evropskog prvenstva. Iako se Tadić izvinio nakon spornog komentara, čini se da su se stvari dodatno zakomplikovale.

Čak osam dana nakon eliminacije Srbije sa Evropskog prvenstva, mediji i javnost i dalje raspravljaju o „slučaju Tadić“. Dok ga jedni osuđuju za izazivanje razdora, drugi krive selektora Dragana Stojkovića za odluku da Tadić započne dva od tri meča na klupi.

Dejan Savićević je u svojoj izjavi priznao da je već posle utakmice u Podgorici savetovao selektoru Stojkoviću da „zahvali Tadiću“ jer ga smatra „najlošijim igračem“. Pored toga, otkriveno je da je nakon meča sa Engleskom (0:1) postojala ozbiljna namera da se kapiten Tadić vrati kući.

Ovaj podatak izneo je fudbalski trener Mihailo Miki Ivanović u emisiji „Sportal uživo“, emitovanoj 45 minuta pre utakmice protiv Slovenije (1:1).

Bila je odluka da se on (Dušan Tadić) vrati. Odluka rukovodstva (FSS) da ga vrati (sa Eura). I onda je neko tamo rekao – vidi, biće sastanak, Piksi će nešto da priča, ti se javi i kaži – hoću da se izvinim selektoru i igračima. I to je leglo… A inače je bilo ozbiljno razmišljanje, nije doneta odluka, ali je bilo razmišljanje da se Tadić vrati – izjavio je Mihailo Miki Ivanović.

Ova situacija ostaje tema broj jedan u domaćem fudbalu, a posledice će se verovatno osećati i u narednom periodu, dok se traži rešenje za stabilizaciju atmosfere u reprezentaciji.

9
7

3 Komentara

  1. Tadićeva klupska karijera je veoma pozamašna ,uzimajući u obzir broj istih koliko ih je promenio.Izuzimajući Vojvodinu u kojoj je započeo profesionalnu karijeru,najduže se zadržao u Sautemptonu i Ajaksu .Po 4 sezone u oba kluba.Svoje najbolje partije je pružao od 1918 do 2020 ,u Ajaksu.Sve posle tog perioda je išlo silaznom putanjom.Osim toga, šta možete da očekujete od igrača koji ima 36 godina i koji razmišlja više o svojim investicijama i nepokretnostima nego o fudbalu.Fudbaler u tim godinama se polako sprema za povlačenje i to je to.
    Mi , kao nacija smo svi pomalo licemerni, pogotovo kada je reč o fudbalu.Bukvalno do juče je naša reprezentacija hvaljena na sva zvona i praktično je viđena u 1/8 finala ,ako ne i 1/4 , a onda se desilo šta se desilo i cela država drvlje i kamenje.Onda razne tv emisije gde dolaze razni gosti koji pametuju o tome šta je trebalo ,a šta nije.Posle izgubljene bitke ,svako je general.
    Ja i dalje tvrdim da je Piksi najuspešniji selektor orlova od kada je Srbija samostalna , a u reprezentaciji samoj napraviti ozbiljne promene.Mi nismo imali vezni red,niti krila, a fizička kondicija nam je bila ispod svke norme.

    1
    1
    Odgovori
  2. Mozete pisati sta hocete,prije dve godine smo samarali Turke asad su oni dojtori a mi ostali retardi koji se nisu sa mjesta makli ili isoravnije je reci nazadovali smo.Rrprezentacija Srbije je stalno preplasena i igraci u strahu samo se sajrivaju po terenu da lopta ne bi dosla do nji a ako i dodje ekspresno je vracaju golmanu.

    4
    0
    Odgovori
  3. Citam komentart Savicevica–izuzetno pristrasno je komentarisao–cuvajuci ledja svom saigracu Piksiju ili bolje reci Kiksiju.Ono kako je on izabrao postavu i skoro svaki Srbin bi bolje uradio.Gospodine Savicevicu yasto su uopste igrali –Mitrovic i Vlahovic kad nema sredine terena i nema nekoga ko ce ih iz dubine ili krila snabdevati loptama-promasaj nekog neznalice i mislim da se gospodin Tadic svu svoju ljutnju iskazao zbog toga a i nije Kiksi neko ko zna trenerski posao pa da mu se ne moze i javno prigovoriti–zasto sakrivatinesto sto ne valja i zasto i javno ne komentarisati –jer oprostices ,selektor prima 1 500 000 evra a ima gladnih i bez te cifre nije hteo da potpise ugovor,Ako si insistirao na ugovoru takvom onda si ti vec javna licnost i podlezes kritike cele javnosti

    4
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter