2
Domaći fudbal
Rade Bogdanović

FOTO: Printscreen/YouTube

RADE BOGDANOVIĆ ŠOKIRAO NEDIĆA: „Možda Srđan Jovanović nije na EP zato što mu Srbi ne daju da sudi derbi, nego prednost ima Pavle Ilić!“ (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.24 u 10:09

Bogdanović je ponovo uspeo da napravi pometnju u studiju svojim iskrenim pitanjem

Srpski arbitar Pavle Ilić postao je glavna tema proteklog proleća u srpskom fudbalu. Sudija iz Kragujevca je neočekivano dobio priliku da vodi dva uzastopna „večita derbija,“ što je izazvalo iznenađenje među ljubiteljima fudbala. Mnogi su se pitali zašto je baš on dobio tu šansu, naročito nakon što u prvom derbiju nije impresionirao.

Najbolje rangirani srpski sudija, Srđan Jovanović, nije bio na centru u tim utakmicama, već je tu odgovornost preuzeo Ilić, čije su sudijske odluke ranije izazivale kontroverze.

I dok se prašina oko Ilića polako slegala, fudbalski analitičar Rade Bogdanović se pobrinuo da ga ponovo izvuče u prvi plan. Tokom komentarisanja Evropskog prvenstva na RTS-u, zajedno sa Miroslavom Vjetrovićem, tema je prešla na sudije.

Sudijski ekspert Dejan Nedić izrazio je žaljenje što Srđan Jovanović i njegovi pomoćnici nisu dobili priliku da sude na Evropskom prvenstvu, smatrajući ih kvalitetnijim od mnogih sudija prisutnih u Nemačkoj.

Rade Bogdanović se nadovezao na ovu izjavu:

I mi se slažemo, ali možda nije na Euru zato što mu u Srbiji ne daju da sudi „večiti“ derbi. Najbolji sudija, a dva derbija zaredom sudi Pavle Ilić iz Kragujevca – istakao je Bogdanović.

Nedić je na trenutak bio zatečen ovom izjavom, ali je ubrzo objasnio da nije u poziciji da komentariše domaće suđenje.

Ova situacija izazvala je brojne reakcije, a snimak Bogdanovićeve izjave brzo je postao viralan, podsećajući sve na kontroverzu oko izbora sudija za najvažnije mečeve u srpskom fudbalu.

80
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter