3
Košarka

Frank Kaminsky (L), Zeljko Obradovic (LM), Ognjen Jaramaz (M), Uros Trifunovic (RM) and Balsa Koprivica (R) at ABA league round 15 match between kk Partizan and kk Krka, played at Stark Arena, 06.01.2024, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN VRŠI TOTALNI REMONT: Avramović nije jedini, još dva srpska igrača na pragu odlaska!

Objavljeno: 03.07.24 u 13:09

Partizan će po svemu sudeći promeniti ceo roster za sledeću sezonu

KK Partizan se suočava sa velikim promenama u svom sastavu. Nakon što su već napustili Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka i Danilo Anđušić, Aleksa Avramović je sledeći koji će se zvanično oprostiti od kluba. Takođe, očekuje se da će ga pratiti Ognjen Jaramaz i Uroš Trifunović.

Iako Avramović ima ugovor za narednu sezonu, klub iz Humske nema nameru da ga zadrži. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, ni Trifunović ni Jaramaz neće biti vraćeni. Izraelski mediji prenose da je Makabi ponudio dvogodišnji ugovor Avramoviću, kojeg vidi kao idealnu zamenu za Lorenca Brauna koji prelazi u Panatinaikos. Očekuje se dogovor oko obeštećenja za Avramovića, ali je jasno da Partizan više ne računa na njega.

Aleksa Avramovic, #4 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Rokas Jokubaitis, #31 of FC Barcelona during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v FC Barcelona at Stark Arena on October 17, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Što se tiče Uroša Trifunovića, njegov ugovor je istekao i neće biti obnovljen. Posle šest godina u crno-belom dresu, Trifunović napušta klub. Do sada je imao kratke pozajmice u Zemunu i Megi, a još nije poznato gde će nastaviti karijeru.

Uros Trifunovic – Partizan vs Cedevita Olimpija, ABA League basketballl, 26.3.2023.
Photo: © 2023 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Ognjen Jaramaz, iako ima ugovor za narednu sezonu, traži novi klub. Najverovatnije će to biti CSKA Moskva, s obzirom na to da su ruski mediji pisali o ponudi Armejaca. Jaramaz se vratio u Partizan posle dve sezone u Bajernu, ali se nije uklopio u sistem trenera Obradovića i kako je sezona odmicala, sve je manje igrao, dok nije potpuno ispao iz rotacije.

Ognjen Jaramaz at ABA league round 3 match between kk Partizan and KK Cibona, played at Stark Arena, 14.10.2023, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Što se tiče ostatka ekipe, statusi Bruna Kabokla, Džejlina Smita i Džejmsa Nanelija još nisu sasvim razjašnjeni, ali situacija je skoro pa jasna, osim u slučaju Kabokla. Od prošlosezonske ekipe, jedino Balša Koprivica ostaje u klubu.

James Nunnally (L) and Balsa Koprivica (R) at ABA league round 3 match between kk Partizan and KK Cibona, played at Stark Arena, 14.10.2023, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Do sada je Partizan doveo Vanju Marinkovića, Frenka Nilikinu i Gabrijela Lundberga, a uskoro se očekuje dolazak novih igrača kao što su Isak Bonga, Sterling Braun, Mario Nakić, Arijan Lakić, Tajrik Džons i Ajzea Majk.

10
0

3 Komentara

  1. Zao mi je vecine igraca koji su otisli.Njima nije bilo tesko da nadju nove klubove i odu.Problem je sta ce Trifa, njega nece niko.

    1
    0
    Odgovori
  2. Nikakav problem. Navijači će brzo napraviti konekciju i sa ovom novom grupom stranaca. Nadam se da će Lundberg biti novi kapiten. Živeo Partizan i naš Željko!

    1
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter