0
Košarka

FOTO: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

DODIK POSETIO ORLOVE PRED OI 2024: Jokić, Bogdanović, Pešić i Danilović dobili ordenje (FOTO)

Objavljeno: 03.07.24 u 22:23

Orlovi se uveliko pripremaju za start Olimpijskih igara

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uručio je ukaze za odlikovanja za vrhunska dostignuća u košarkaškom sportu, koja doprinose opštem napretku, afirmaciji i promociji sporta u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. Među odlikovanima su Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, Svetislav Pešić i Predrag Danilović.

Kako prenosi rtrs.tv, Dodik je dodelio Orden zastave Republike Srpske sa zlatnim vencem Nikoli Jokiću, košarkašu Denver Nagetsa i prvom Srbinu proglašenom za najkorisnijeg igrača NBA lige, kao i trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg košarkaša najjače košarkaške lige na svetu.

Isti orden je uručen i Bogdanu Bogdanoviću, košarkašu Atlanta Hoksa, koji nastupa u NBA ligi od 2017. godine, trostrukom osvajaču nagrade za najboljeg košarkaša u Srbiji i kapitenu Košarkaške reprezentacije Srbije.

Ordenom Njegoša I reda, Dodik je odlikovao Košarkaški savez Srbije, Svetislava Pešića, istaknutog košarkaškog trenera i selektora Košarkaške reprezentacije Srbije, kao i Predraga Danilovića, proslavljenog košarkaša i predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

4
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter