0
EURO 2024
Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić

Aleksandar Mitrovic Sergej Milinkovic-Savic Serbia - Slovenia, UEFA Nations League June, 5. 2022. Belgrade, Serbia. 5.6.2022. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ARABIJA UNIŠTILA EURO? Očajna liga na Bliskom istoku kriva za krah reprezentacija, Srbija je to osetila na svojoj koži!

Objavljeno: 03.07.24 u 10:42

Srbija je doživela neuspeh, a neki ovo vide kao jedan od glavnih razloga

Igrači iz bogatih saudijskih klubova našli su se pod budnim okom evropske javnosti nakon loših nastupa na Evropskom prvenstvu. Među njima su i srpski reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić, obojica iz Al Hilala, koji su razočarali svojim igrama. Mitrović nije postigao nijedan gol, dok je Milinković-Savić igrao ispod očekivanja, uključujući grešku koja je dovela do gola Slovenije.

Ovi nastupi ukazuju na problem sa intenzitetom i takmičarskim ritmom igrača iz Saudijske Arabije u poređenju s onima koji igraju u Evropi. Fizička sprema i volja takođe su dovedeni u pitanje. Iako je Ngolo Kante iz Francuske izuzetak, većina igrača nije ispunila očekivanja.

Ogromna ulaganja šeika u transfere dovela su mnoge poznate fudbalere u Saudijsku Arabiju, ali i dalje postoji osećaj da nešto nedostaje. Liga Saudijske Arabije vredela je prošle sezone 838.090.000 evra, što je četiri puta više od Superlige Srbije i gotovo na nivou liga Turske, Belgije, Holandije i Portugala.

Španski novinari primetili su da njihovi igrači iz Saudijske Arabije, poput Ejmerika Laporta, ne igraju na nivou na kojem su igrali u Evropi, što je izazvalo nezadovoljstvo kod samih igrača. Slične kritike došle su iz Belgije za Janika Karaska, iz Portugala za Kristijana Ronalda i iz Hrvatske za Marsela Brozovića.

Na Evropskom prvenstvu učestvuje 14 fudbalera koji su prošle sezone igrali u Saudijskoj Arabiji: Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić (Srbija), Džek Hendri (Škotska), Ejmerik Laport (Španija), Marselo Brozović (Hrvatska), Žoržinjo Vijnaldum (Holandija), Ngolo Kante (Francuska), Janik Karasko (Belgija), Andrej Burka (Rumunija), Merih Demiral (Turska), Solomon Kvirkvelia (Gruzija), Kristijano Ronaldo, Otavio Monteiro i Ruben Neveš (Portugal).

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter