0
Košarka

Aleksa Avramovic Marko Guduric Filip Petrusev Vanja Marinkovic Dejan Davidovac friendly basketball match between Serbia and Puerto Rico in Belgrade, Serbia, on 16. Aug. 2023. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/®©

(ANKETA) KOJI JE VAŠ OMILJENI DRES SRBIJE U 21. VEKU? U nekima smo pravili velike uspehe, ali i gubili važne utakmice! (FOTO)

Objavljeno: 03.07.24 u 16:26

Izbor nije lak…

Bliže nam se Olimpijske igre u Parizu, a tamo će, između ostalih srpskih sportista, nastupiti i košarkaška reprezentacija i pokušati da se domogne medalje.

Orlovi u Francusku odlaze kao jedni od glavnih favorita na turniru, a na same Igre kvalifikovali su se kroz Mundobasket u Manili, gde us postali vicešampioni sveta i tako direktno obezbedili učešće.  A, to su uradili u dresu koji je promovisan povodom obeležavanja 100 godina košarke u našoj zemlji.

FIBA se prisetila upravo tog dresa, ali i prethodnih kombinacija Srbije, kao i Jugoslavije. Upravo njihova objava motivsala nas je da napravimo ovu anketu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIBA EuroBasket (@eurobasket)

U izboru su dres Jugoslavije iz 2001. godine, kojeg konkrentno na ovoj fotografiji nosi Peđa Stojaković. Zatim imamo Miloša Teodosića dres Srbije iz 2015. godine sa Evropskog prvenstva, kada smo završili na četvrtom mestu.

Nikola Jokić nije nastupao u Manili, ali jeste na Evrobasketu godinu dana ranije, a dres koji su tada nosili naši reprezentativci, dosta podseća na trenutni.

Koji je vaš omiljeni dres košarkaša Srbije u 21. veku?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter