2
Evroliga
KK Partizan

Zeljko Obradovic, Head Coach of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Uros Trifunovic, #32 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, PJ Dozier, #35 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Frank Kaminsky, #44 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Danilo Andjusic, #33 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 match between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on October 30, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

(ANKETA) DA LI JE PARTIZAN MORAO DA KRENE ISPOČETKA? Obradović rešio da sa novim timom krene u sezonu!

Objavljeno: 03.07.24 u 15:11

Mnogi smatraju da Partizan nije morao da povlači ovoliko radikalan potez

Protekla sezona za Partizan bila je razočaravajuća, bez osvojenih trofeja i bez plasmana u plej-in Evrolige, uprkos visokim očekivanjima i ambicijama da se dosegne fajnal-for. Sezona je kulminirala nizom od osam uzastopnih poraza od Crvene zvezde.

Ovi neuspesi jasno su ukazali na potrebu za promenama unutar tima, i to je sada evidentno ovog leta. Iako su navijači tokom sezone apelovali na upravu da produži ugovor sa trenerom Željkom Obradovićem, što je i ostvareno, tim se suočava sa značajnim kadrovskim promenama.

Uprava Partizana ispunila je želju navijača produživši ugovor sa Obradovićem, dajući mu slobodu da rekonstruiše ekipu za narednu sezonu. Međutim, obim promena premašio je očekivanja. Klub se rastao sa većinom ključnih igrača, uključujući kapitena Kevina Pantera, koji je prešao u Barselonu, kao i Zeka Ledeja, Danila Anđušića, Alena Smailagića, Mateuša Ponjitku, Pi Džeja Doužera, Frenka Kaminskog i Sava Drezgića.

Situacija sa preostalim igračima, poput Nanelija, Avramovića, Kabokla, Jaramaza, Trifunovića i Smita, još uvek je neizvesna, ali izgleda da su bliži odlasku nego ostanku. Izgleda da jedini igrač sa velikim šansama za ostanak trenutno je Balša Koprivica, koji se prošle sezone borio sa povredama.

Promene se dešavaju velikim intenzitetom, pa je tako već ozvaničen dolazak novih igrača – Marinkovića, Lundberga i Nilikine. Mediji spekulišu o mogućim dolascima brojnih internacionalnih igrača, a glavni cilj Partizana je Čima Moneke iz Baskonije, za čije če potencijalno dovođenje crno-beli imati konkurenciju u vidu Barselone, o čemu je HotSport već pisao. Ukoliko se ovaj transfer realizuje, Moneke bi mogao postati ključna figura u novom timu i privući veliki broj navijača.

Bez obzira na potencijalne dolaske, pred Obradovićem je ogroman zadatak da brzo uklopi potpuno nov tim u ritam Evrolige.

U međuvremenu, Crvena zvezda već formira ekipu za narednu sezonu, zadržavajući ključne domaće igrače i angažujući pojačanja poput Nikole Kalinića, Uroša Plavšića, Ajzee Kenana, Majka Dauma, dok se čeka dolazak Kodija Milera-Mekentajera i još čerdne četvorke. Trener Janis Sferopulos već ima jasnu sliku tima na koji će moći da računa.

Sezona pred nama donosi neizvesnost za Partizan, ali će se prava vrednost rekonstrukcije pokazati tek na proleće, kada će se videti da li je novi tim sposoban da osvoji trofeje.

Da li je pravljenje novog tima pravo rešenje za Partizan i Obradovića?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
51
15

2 Komentara

  1. Verujem samo Željku i njegovim odlukama. Navijači će se brzo povezati i identifikovati i sa ovom novom grupom stranaca. Nadam se da će Lundberg biti novi kapiten. Napred Partizan!

    3
    4
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter