0
Košarka
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

SRBIJA KOMPLETNA ZA PARIZ: Jedan od najvažnijih igrača Pešićevog tima se oporavio od povrede!

Objavljeno: 02.07.24 u 17:56

Srbija je krenula da se sprema za Olimpijske igre

Iako su prve procene bile optimistične, izjava Svetislava Pešića o „velikom otoku“ na stopalu Nikole Jovića zabrinula je košarkašku javnost u Srbiji. Međutim, prema nezvaničnim informacijama koje je dobio Mozzart Sport“, najnoviji specijalistički pregledi i snimci pokazali su da je Jovićevo stopalo potpuno u redu.

Iako još uvek oseća blage posledice povrede zadobijene u Majamiju pre povratka u Srbiju, Jović bi mogao da se vrati treninzima u narednim danima. Ovo su veoma ohrabrujuće vesti s obzirom na to da prva utakmica grupne faze predstoji 28. jula u Lilu. To znači da možda neće igrati u prvim pripremnim utakmicama, ali bi mogao biti spreman za Olimpijske igre i konačni spisak reprezentacije.

Rezultati pregleda i snimci će biti poslati specijalistima u SAD na konačnu potvrdu, ali Jović se oseća dobro, a najvažnije je da nema ozbiljnih problema sa stopalom.

Srbija će prve pripremne utakmice igrati iza zatvorenih vrata 5. i 7. jula protiv Holandije i Turske. Zatim sledi zvanični prijateljski meč 12. jula protiv Francuske u Lionu. Tim će se potom preseliti u Abu Dabi, gde će 16. jula igrati protiv Australije, a dan kasnije protiv reprezentacije SAD.

Posle jakih provera, ekipa se vraća u Beograd gde će 21. jula odigrati meč protiv Japana u Beogradskoj areni, a planiran je i još jedan kontrolni susret. Put za Lil kreće 24. jula. Nadamo se da će ekipa biti kompletna i bez povreda, kako bi Pešić mogao da računa na sve igrače koje je odabrao.

5
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter