0
Sportske igre mladih

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Lana, Draga, Lola i Alen su pobedinici državnog finala u atletici! (FOTO)

Objavljeno: 02.07.24 u 11:51

Lana Andričanin iz Sombora, Dragan Nikitović iz Čačka, Lola Jordanov iz Petrovca na Mlavi i Alen Sejdović i z Novog Pazara su šampioni finalnih trka na 60 m , koje su sinoć održane na Zlatiboru u okviru 11. Državnog finala Plazma Sportskih igara mladih.

Veče za pamćenje na Zlatiboru. Trkom na 60 m na Kraljevom trgu sinoć  je svečano započelo 11. Državno finale Plazma Sportskih igara mladih.

Atletičari iz 17 opština i gradova Srbije uzrast 2015 i mlađi/đe i 2013. i mlađi /đe takmičili su se sinoć  za prolazak na Međunarodno finale. Takmičari nisu mogli da sakriju svoje ushićenje zbog učešća na finalu. Uzavrela atmosfera, puna osmeha, radosti, pokliča bodrenja ali i poneke suze i razočaranja obeležila je takmičenje. Favoriti sa regionalnih finala pokazali su svo svoje umeće i snagu na finalnim trkama.

FOTO: SIM

Troje prvoplasiranih  iz obe konkurencije i uzrasnih kategorija stekli su pravo učešća na Međunarodnom finalu koje če se održati krajem avgusta u Splitu.

Hvala opštini Čajetina i Sportskom savezu Čajetina na saradnji i gostoprimstvu. Ponosni smo na svu decu, sve takmičare ali i na njihove roditelje, koordinatore i trenere koji su ovde sa nama. Svi su oni večeras pobednici. Šest meseci takmičenja je iza nas. Organizovali smo preko 180 dnevnih događaja u 11. Sezoni Plazma Sportskih igara mladih. Prešli smo preko 100 000 kilometara u želji da se širom Srbije družimo sa sjajnim, malim sportistima. Naš cilj je pre svega da decu animiramo da se bave sportom i da usvoje zdrave životne navike, da se druže i podstiču jedni druge i poštuju različitosti. Naravno da su i medalje važne ali nama, kao organizatorima ovog takmičenja, najvažnija je njihova radost druženja i njihov osmeh –  rekla je predsednica Plazma Sportskih igara mladih Marija Mihajlović.

Opština Čajetina kroz ulaganja u infrastrukturu sportskih objekata stvara idealne uslove  ne samo za ovakva takmičenja nego i za pripreme svih sportista. Deca i njihove potrebe su nam prioritet. U modernom vremenu u kome svi živimo važno je da ih podstaknemo da se bave sportom , da provedu što više vremena napolju , družeći se. Zato je lokalna samouprava tu da pomogne  u svakom smislu – rekao je u svom obraćanju predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović .

Narednih dana na Zlatiboru slede takmičenja u sportskoj igri Lino „Između dve vatre“, Malom fudbalu, Millennium Team Basketu 3×3, MIS odbojci, rukometu, tenisu, stonomtenisu, turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup, Banca Intesa turnir u šahu. Finale u odbojci na pesku održaće se u Novoj Varoši.

Iako su ovo takmičenja za decu organizovana su na profesionalnom nivom u skladu sa Pravilnikom Plazma Sportskih igara mladih. Prvo troje prvoplasiranih sa atletike idu dalje kao i prvo dvoje prvoplasiranih u šahu, tenisu i stonomtenisu, basketu i odbojci na pesku. Ostali kolektivni sportovi imaće po jednog predstavnika na Međunarodnom finalu u Splitu – ističe direktor takmičenja Plazma Sportskih igara mladih Filip Komarica.

Medalje pobednicima uručili su predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, zamenik predsednika opštine Čajetina Zoran Udovičić, atletičar  paraolimpijac Aleksandar Radišić I proslavljeni fudbaler Aleksa Vukmanović.

Plasman  devojčice 2015. i mlađe

  1. Lana Andričanin – Sombor
  2. Sara radonjić – Vrdnik
  3. Lana Kamilarevski – Beograd

 

Plasman  dečaci 2015. i mlađi

  1. Dragan Nikitović – Čačak
  2. Lazar Nestorović – Krupanj
  3. Vuk ilić – Sremska Mitrovica

 

Plasman  devojčice 2013. i mlađe

  1. Lola Jordanov – Petrovac na Mlavi
  2. Teodora Lakiteić – Ruma
  3. Marta Marković – Krupanj

 

Plasman  dečaci 2015. i mlađi

  1. Alen Sejdović – Novi Pazar
  2. Nemanja Stajkovič – Beograd
  3. Strahinja Krstić – Šabac

Sva takmičenja i aktivnosti  u okviru Plazma Sportskih igara mladih u potpunosti su besplatni za sve učesnike od prvog do poslednjeg nivoa takmičenja na čemu možemo biti zahvalni svim sponzorima i partnerima igara:

MOK, UEFA, FIDE, FIBA I Evropska komisija kao I Kompanije Bambi,Coca-Cola HBC,NIS AD, Banka Poštanska Štedionica, Kompanija Dunav osiguranje AD, Millennium Team, Podravka, Topps, Telekom Srbija, Banca Intesa, Medical Innovation Solutions .

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter