0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK SE NIJE OPEKAO NA KOPRIVU: Đoković kao brzi voz do drugog kola Vimbldona!

Objavljeno: 02.07.24 u 18:12

Dobar prvi korak ka končanom trijumfu

Novak Đoković je posle nekih dva sata borbe uspeo da savlada češkog tenisera Vita Koprivu sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:4) po setovima u okviru prvog kola Vimbldona.

Najbolji teniser svih vremena je u ovaj susret ušao kao apsolutni favorit, ali nakon operacije meniskusa koju je imao pre svega par nedelja nakon povrede na Rolan Garosu.

Prvu veliku borbu u uvodnom setu videli smo u četvrtom gemu gde su Srbin i Čeh odigrali sedam đuseva, pre nego što je Đoković uspeo da napravi brejk i to je bio put ka vođstvu na ovom meču.

Veoma brzo Novak je Koprivi oduzeo još jedan servis i ubedljivo je završio prvi set u svoju korist sa 6:1.

Srbin je imao priliku da već na startu drugog seta napravi brejk, ali je Kopriva uspeo da odbije taj napad. Ipak, na drugi servis Čeha dešava se novi brejk za Novaka, prvi u drugom setu.

Novak po sličnom scenariju osvaja još jedan brejk i rutinira i drugi set sa ubedljivih 6:2.

Kopriva se malo trgao u trećem setu, pružao je svakako dosta veći otpor najboljem svih vremena, ali je opet izgubio brejk u petom gemu.

Poslednji otpor Čeh je pružio u sedmom gemu, kada je pokušao da zaustavi Novaka da napravi novi brejk, ali je na kraju poklekao i to je ujedno i značilo najavu njegovog poraza, što se i dogodilo na kraju.

Novak Đoković će u drugom kolu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Britanca Džejkoba Fernlija i Španca Alehandra Moro Kanjasa.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter