0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

GOSPODIN NOVAK ĐOKOVIĆ: Najbolji svih vremena sve oduševio govorom nakon pobede na Vimbldonu!

Objavljeno: 02.07.24 u 19:43

Novak je bio u centru pažnje nakon trijumfa

Novak Đoković je sjajno započeo svoj put na ovogodišnjem Vimbldonu, trijumfalno pobedivši Vita Koprivu iz Češke u prvom kolu.

Ovaj trijumf nije samo potvrdio njegovu sposobnost da igra na vrhunskom nivou, već je i pokazao njegovu izvanrednu posvećenost oporavku nakon nedavne operacije kolena.

Dobrodišli na takmičarski tenis – bio je komentar voditelja, koji ga je upitao koliko je teško bilo vratiti se tenisu posle operacije kolena.

– Odlično, veoma sam zadovojan kako sam se osećao na terenu i što sam došao na Vimbldon, ove godine pod drugačijim uslovima zbog kolena. Nisam znao kako će to da izgleda, treninzi su jedna stvar, ali sjajno sam se osećao i hvala svima što ste došli i podržavali me.

Kamere su zumirale kolena, koliko je bilo lako verovati u vašu igru?

– Pokušao sam da se fokusiram na igru i da ne razmišljam o kolenu. Sve što sam mogao da uradim sa mojim timom sa ciljem da mogu da igram pred vama. Da je bilo koji drugi turnir, ne bih rizikovao, ali toliko volim Vimbldon i da se vratim ovde.

Da li je bilo lako ubediti bliske ljude da treba da se vratite ovde?

– Nije bilo ubeđivanja, zapravo. Zajednička strategija od dana jedan kada sam počeo da se oporavljam, zahvaljujem se hirurzima koji su obavili sjajan posao. Imao sam jednu operaciju u karijeri na laktu, ali je to bilo pre 6-7 godina, uvek sam hteo da izbegavam operacije, ali imao sam sreću da sam sposoban da igram na ovako visokom nivou i da sam izbegao velike povrede. Imao sam povrede, ali one dođu i prođu. Nik Kirjos je u komentatorskoj kabini, on može da priča o tome. Veoma sam srećan što nisam dugo bio udaljen od tenisa, imao sam sažaljenja prema mnogima koji su se mučili. Teško je kada vam nešto ne dozvoljava da ne možete da se bavite nečim što volite i što vam je profesija. Veliki udarac je što Endi Mari nije mogao da se takmiči, ostavio je mnogo ovom sportu. Nadam se da će moći da završi karijeru pod njegovim uslovima. Čuo sam da će igrati dublove, nadam se da ću ga videti ovde u singlu sledeće godine. Šaljem pozdrav svima koji se muče sa povredama – rekao je Novak Đoković i izazvao oduševljenje Centralnog terena.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter