0
EURO 2024

FOTO: Twitter/@EURO2024

DEMIRAL I GUNOK APSOLUTNI HEROJI NACIJE: Turska je u osam najboljih timova Evrope!

Objavljeno: 02.07.24 u 22:53

Fantastičan meč viđen je u Lajpcigu.

Turska je u poslednjem meču osmine finala ovogodišnjeg Evropskog prvenstva savladala rezultatom 1:2 Austriju, pa tako obezbedila plasman u novo četvrtfinale ovog takmičenja.

 

Poveli su Turci već u prvom minutu šokantnim golom Meriha Demirala, da bi štoper turske selekcije povisio prednost svoje reprezentacije nakon kornera na isteku sat vremena igre.

Uspeli su da dođu Austrijanci do pogotka takođe nakon udarca iz ugla, precizan je Mihael Gregorić, koji je sjajno reagovao na drugoj stativi.

Pokušavali su igrači Ralfa Ragnika da odvedu meč u produžetke svim silama, ali im je definitivno nedostajalo sreće na ovoj utkamici, kako bi eliminisali borbene Turke.

Delovalo je najbolju šansu do kraja meča imao Jilmaz duboko u nadoknadi, ali neće previše napadač žaliti za ovom prilikom, jer su njegovi saigrači sačuvali prednost.

Mert Gunok je ispao apsolutni heroj, jer je tragičar Baumgartner promašio neverovatnu šansu u poslednjem minutu nadoknade, a turski golman je izrastao u junaka.

Turska u narednom meču igra sa Holandijom, koja je ranije danas praktično deklasirala Rumuniju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter