0
EURO 2024

FOTO: X/@EURO2024

TRIKOLORI PROŠLI U ČETVRTFINALE A JOŠ UVEK NISU POSTIGLI GOL IZ IGRE: Francuzima dovoljan minamalac protiv Belgije! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.24 u 19:59

Nisu pokazali previše efektivan fudbal ni jedni ni drugi

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala posle autogola savlada Belgiju sa 1:0.

Sam susret je krenuo prilično u sporom ritmu. Reklo bi se da su obe ekipe ušle oprezno u ovaj duel, a prvi i to slabašan udarac uputio je Grizman u 10. minutu.

Belgija je uspela brzo da uspostavi svoju igru. Do 24. minuta su navijači „Crvenih đavola“ čekali na prvu šansu, De Brujne je iz slobodnog udarca zbunio Manjana koji je jedva uspeo da spasi da ta lopta ne završi u mreži.

Veoma brzo su Francuzi zaradili tri žuta kartona, što bi mogao da bude ozbiljan problem u nastavku susreta.

Jedna sporna situacija u 28. minutu. Karasko je šutirao ka golu Francuske, ali je njegov šut izblokiran laktom defanzivca Francuske i pored traženja kaznenog udarca, posle konsultacije sa VAR sobom Niberg je odlučio da to nije dovoljno za najstrožu kaznu.

Izvanredna šansa za Francuze u 33. minutu. Kunde je odlično centrirao sa desne strane, Tiram je snažno šutirao u gol za Belgije, ali je Kastels kranjim naporima odbranio taj udarac.

Od početka drugog poluvremena do otprilike 60. minuta smo fudbali najviše šansi na meču, Francuzi su imali više prilika, pokušavali su Kunde, Čuameni, Embape ali uz pomoć Kastela i malo sreće Belgijanci nisu primili gol.

Ali od tih šansi Belgijanci su imali jednu, ali najozbiljniju u 61. minutu kada je Karasko umalo postigao gol, ali je lopta prešla preko prečke.

Kasnije De Brujne i Lukaku su imali jako dobre šanse, ali je Majk Menjan bio na visina zadatka.

Kada se činilo da će utakmica otići u produžetke, Francuzi uz pomoć autogola idu dalje.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter