3
EURO 2024

FOTO: Printscreen/ X

SRAMNO SAOPŠTENJE UEFA: Dok Hrvati pozivaju na ubijanje Srba, Evropska kuća fudbala njih vidi kao žrtve!

Objavljeno: 01.07.24 u 17:27

UEFA se dodatno osramotila ovim saopštenjem

Za UEFA dozvoljeno je skandiranje „Ubij Srbina!“ na EURO 2024, dok istovremeno tvrde da su Hrvati među najvećim žrtvama na turniru. Ova licemerna politika pokazuje da se ozbiljne pretnje i pozivi na nasilje prema Srbima tolerišu, dok se istovremeno preduzimaju mere za zaštitu drugih.

HotSport prenosi saopštenje UEFA povodom ovog kontroverznog pitanja:

Tokom UEFA EURO 2024 u Nemačkoj, pratili smo aktivno 622 medijske platforme i naloge pojedinaca povezanih sa turnirom, uključujući fudbalere, trenere i zvanične profile timova. Naš cilj je zaštita igrača, trenera i sudija od onlajn zlostavljanja i omogućavanje koncentracije na terenske performanse. Zahvaljujemo našim partnerima na društvenim mrežama na saradnji – izjavio je Mišel Uva, direktor UEFA za socijalnu i ekološku održivost.

Nakon utakmice između Hrvatske i Albanije, UEFA je pokrenula istragu o „potencijalno rasističkom i diskriminatornom ponašanju navijača“. Međutim, mnogi kritičari tvrde da je ova reakcija nedovoljna i da se ne suočava adekvatno sa ozbiljnošću situacije.

U međuvremenu, hrvatski i albanski navijači su zajedno skandirali: – Ubij, ubij, ubij Srbina, Srbina, Srbina! – ali UEFA je odlučila da ne kazni ovakvo ponašanje. Ovo je izazvalo opravdanu zabrinutost zbog dvostrukih standarda u tretmanu različitih nacionalnih zajednica na fudbalskim stadionima.

Ova kontroverza baca senku na UEFA, koja se suočava sa optužbama za licemerje i nedoslednost u primeni pravila i kazni.

1
4

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter