0
EURO 2024
Džud Belingem

FOTO: Printscreen/X

PROSTAKLUK NEĆE PROĆI NEKAŽNJENO: UEFA pokrenula postupak protiv Belingema zbog hvatanja za međunožje!

Objavljeno: 01.07.24 u 18:44

Belingem se našao na udaru

Fudbaler Engleske Džud Belingem se našao u centru skandala nakon što je zabeležen gest koji je izazvao kontroverze tokom utakmice. UEFA je brzo reagovala pokretanjem istrage o proslavi gola Belingema, koja je izazvala negativne reakcije širom fudbalskog sveta.

Tokom utakmice, Belingem je izveo gest koji je protumačen kao provokacija prema protivničkim igračima, stavljajući ruku ispod genitalija. Ovaj potez je izazvao burne reakcije, navodeći UEFA da ozbiljno razmotri disciplinske mere.

U svom objašnjenju na društvenim mrežama, Belingem je tvrdio da je gest bio interna šala upućena prijateljima, ali je to izazvalo dodatnu pažnju javnosti i UEFA.

Interna šala upućena nekim bliskim prijateljima koji su bili na utakmici. Ništa osim poštovanja za tim Slovačke večeras.

Iako su izvori prvobitno sugerišali da neće biti suspenzija, UEFA je iznenada promenila svoj stav i najavila disciplinsku istragu. Portparol UEFA-e je putem emaila potvrdio da će inspektor za etiku i disciplinske mere istražiti navodno nepoštovanje protivnika od strane Belingema.

Inspektor za etiku i disciplinske mere UEFA će sprovesti disciplinsku istragu u vezi sa potencijalnim kršenjem osnovnih pravila pristojnog ponašanja od strane igrača Engleske fudbalske asocijacije, Džuda Belingema, koja su navodno nastala tokom ove utakmice. Informacije o ovom slučaju će biti dostupne u dogledno vreme.

Očekuje se da će dalje informacije o ovom slučaju biti objavljene u narednom periodu, dok Belingem i engleski tim čekaju odluku koja bi mogla imati značajan uticaj na njegovo učešće u četvrtfinalnoj utakmici protiv Švajcarske na Evropskom prvenstvu 2024.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter