0
Domaći fudbal
Aleksandar Stanojević

FOTO: FK Partizan

PARTIZAN KREĆE ZA MOSKVU: Stanojević otpisao vezistu, na spisku crno-belih 27 igrača!

Objavljeno: 01.07.24 u 17:10

Partizan se nada boljoj igri nego protiv slovenačkog Brava

Ekipa Partizana danas je otputovala u Moskvu, gde će provesti narednih desetak dana u sklopu završnih priprema za novu sezonu.

Partizan je direktnim letom iz Beograda krenuo na poslednji deo priprema, a nova sezona za njih počinje 19. jula utakmicom protiv Napretka u Kruševcu.

Crno-beli će finalnu fazu priprema odraditi u Moskvi, gde će učestvovati na „Bratskom kupu“. Tokom boravka u ruskoj prestonici, Partizan će se suočiti sa Dinamom na „VTB areni“ 3. jula, a zatim sa bratskim klubom CSKA 7. jula.

Trener Aleksandar Stanojević, u dogovoru sa svojim stručnim štabom, poveo je 27 igrača, od kojih su 24 fudbaleri i trojica golmani. Na spisku putnika nema veziste Frenka Kanutea, koji će sigurno napustiti klub ovog leta.

Između ostalih, na put nisu krenuli omladinci – golman Vukašin Jovanović, kao ni igrači Petar Petrović, Ognjen Ugrešić, Dimitrije Janković, Janko Jevremović i Dušan Jovanović. Jedini omladinac koji je izborio mesto u ekipi je štoper Nikola Simić, dok je desni bek Milan Roganović van stroja zbog povrede kolena.

Prethodno su na pozajmicu otišli Aranđel Stojković (Debrecin), Nikola Miličić i Mihajlo Petković (Napredak), dok je Bogdan Mirčetić potpisao četvorogodišnji ugovor sa Radničkim iz Kragujevca.

Ekipa koja je otputovala u Moskvu uključuje: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Miloš Krunić, Nikola Antić, Marko Živković, Svetozar Marković, Natan de Medina, Nihad Mujakić, Bojan Kovačević, Nikola Simić, Aleksandar Filipović, Aleksandar Šćekić, Kervin Arijaga, Mateja Stjepanović, Leonard Ovusu, Jung-Džun Goh, Aleksa Janković, Nemanja Trifunović, Ibrahim Zubairu, Bibars Natho, Gajas Zahid, Ksander Severina, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Mateus Saldanja, Đorđe Jovanović i Samed Baždar.

Posebnu pažnju izaziva meč protiv CSKA, budući da ih sada predvodi bivši trener Partizana Marko Nikolić, dok za ruski klub igraju bivši kapiten Saša Zdjelar i nekadašnji igrač Bibars Natho.

Uz Partizan, na turniru učestvuje i OFK Beograd, a klubovi će sakupljati bodove za svoje gradove. Pobednik osvaja tri boda, dok će u slučaju nerešenog rezultata penali odlučiti pobednika, koji će dobiti dva boda, a poraženi jedan.

Organizatori su istakli da će turnir promovisati srpsku muziku, kulturu i hranu, uz mogućnost kupovine i razmene suvenira, a sve u cilju podrške sporta, fudbala, prijateljstva i tradicije.

11
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter