0
Fudbal
Zdarvko Mamić, Zoran Mamić

Fudbal Soccer World Cup 2014 qualifiers match Serbia v Croatia Zdravko Mamic (L) and his brother Zoran Mamic (C) Beograd, 06.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

OVO JE MAMIĆEVA TAJNA: Bivši čelnik Dinama iz Zagreba otkrio kako se uzima novac od velikih timova! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.24 u 16:34

Mamić se dotakao transfera Da Silve

Zdravko i Zoran Mamić, poznati po uspešnim transferima u balkanskom fudbalu, upravljali su Dinamom u periodu kada je klub prodao mnoge igrače za značajne sume. Jedan od najzapaženijih transfera bio je 2007. godine kada je Eduardo da Silva prešao u Arsenal za 13,5 miliona evra.

Eduardo je stigao u Dinamovu akademiju kao tinejdžer, stekao hrvatsko državljanstvo, a zatim je engleski gigant Arsenal pokazao interesovanje. Transfer je dogovoren, ali je Zoran Mamić, tadašnji klupski funkcioner, doživeo neprijatno iznenađenje prilikom odlaska u London. U podkastu „Dvije strane“ podelio je iskustvo o pregovorima sa velikim klubovima.

Ja vam mogu ispričati situaciju oko transfera Eduarda da Silve, kako to funkcioniše. Sve smo dogovorili i došli smo na potpis ugovora u London. Ulazimo u kancelariju, sede dva Pakistanca ili Indijca. Nikad ih nismo videli. I nismo u tom trenutku ni pitali, došli su ugovori i proveravamo ih i vidim da su za posrednike kluba ili posla – napisana imena ta dva brata. Pitam ko su oni, kažu mi da su oni agenti koji su uradili taj posao. Pitam ja tu Eduarda da li ih poznaje? Ja ih prvi put vidim u životu. Arsenal je njih centrirao iz svog interesa i rekao sam da to neću potpisati. Ja u ime Dinama, a Eduardo u svoje ime. Nikad ih nismo videli. Tada još TMS sistem nije bio na snazi, Arsenal je sebi za agente izabrao njih i platio im proviziju – ispričao je Zoran Mamić koji je u Dinamu bio na poziciji igrača, trenera i direktora.

Zoran i Zdravko Mamić trenutno su optuženi za finansijske malverzacije u Dinamu, a postupak protiv njih je u toku. Oni već neko vreme nisu u Hrvatskoj.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter