0
Košarka
Jago Dos Santos - Bruno Kaboklo

FOTO: Starsport

LJUTI RIVALI ZAJEDNO TRAŽE VIZU ZA PARIZ: Aco Petrović pozvao Jaga i Kabokla za kvalifikacije za OI!

Objavljeno: 01.07.24 u 18:12

Jago i Kaboklo se zajedno bore za Brazil

Selektor košarkaške reprezentacije Brazila, Aco Petrović, danas je objavio konačan spisak igrača koji će predstavljati svoju zemlju na kvalifikacionom turniru u Letoniji. Ovaj turnir predstavlja ključnu priliku za Brazilce da izbore plasman na Olimpijske igre u Parizu, koje će se održati od 26. jula do 11. avgusta.

Pored Brazila, u grupi B turnira nalaze se Kamerun i reprezentacija Crne Gore, dok u grupi A igraju domaćin Letonija, Gruzija i Filipini.

Na Petrovićevom spisku nalazi se nekoliko zapaženih imena, među kojima su i košarkaš Crvene zvezde Jago dos Santos i plejmejker Partizana Bruno Kaboklo. Dos Santos, nedavno produžio saradnju sa Crvenom zvezdom, dok je situacija sa Kaboklom komplikovana nakon što je napustio ekipu bez prethodne najave.

Pored njih, ključnu ulogu u timu imaće iskusni Marselinjo Uertas iz Tenerifa, koji će sa Dos Santosom biti zadužen za organizaciju igre.

Ostali igrači na spisku su Kristijano Felisio, Vitor Benite, Žoao Marselo Pereira, Guj Santos, Leonardo Meindel, Didi Luzada, Žoržinjo De Paula, Lukas Dijaz i Raulzinjo Neto.

Pobednik ovog kvalifikacionog turnira, koji se igra od 2. do 7. jula, direktno će se plasirati na Olimpijske igre u grupu B, gde će se sastati sa Francuskom, Japanom i aktuelnim šampionom sveta – Nemačkom.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter