1
EURO 2024
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojkovic Piksi konferencija za medije 31.5.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

PIKSI JE VEĆ BIVŠI: Nove informacije govore kada će Dragan Stojković biti smenjen sa mesta selektora Srbije!

Objavljeno: 01.07.24 u 14:56

Piksi je razočarao svojim vođenjem mečeva na Evropskom prvenstvu

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, najverovatnije će napustiti svoju funkciju do kraja nedelje, saznaje Informer„.

Izvršni odbor FSS-a će se sastati u petak kako bi doneo konačnu odluku o Stojkovićevom statusu. Prema nezvaničnim izvorima iz Saveza, članovi odbora su jednoglasni u oceni da je promena neophodna i da je vreme za rastanak sa trenutnim selektorom.

Evropsko prvenstvo za Srbiju je završeno i ocena je da je bilo neuspešno. Sačekali smo nekoliko dana, kako niko ne bi donosio odluku „vruće glave“. Ipak, kako ne bismo gubili vreme, potrebno je što pre da rešimo situaciju i spremimo se za sledeći reprezentativni ciklus. U petak će zasedati Izvršni odbor, nismo još odredili u koliko sati. Nema dileme da ćemo se zahvaliti selektoru Stojkoviću na dosadašnjoj saradnji – objašnjava za Informer izvor iz Saveza.

Jedino što još nije rešeno su uslovi pod kojima će Stojković napustiti funkciju. Nedavno je potpisao novi ugovor do 2026. godine koji uključuje klauzulu o isplati milion evra u slučaju otkaza. Ipak, Savez se nada da će, zbog dosadašnje dobre saradnje i budućih odnosa, postići dogovor sa selektorom i pronaći kompromisno rešenje.

Stojković nije neprijatelj i nismo na suprostavljenim stranama. Svima nam je stalo da se ova situacija što lakše i bezbolnije okonča. Uvek ćemo mu biti zahvalni za sve što je do sada uradio. Odveo je Srbiju na dva velika vezana takmičenja, doneo nam je mnogo radosti, ali sada je došlo do zasićenja. Reklo bi se da je i igračima potrebna promena. Pokušaćemo da nađemo rešenje po kojem ćemo Piksiju isplatiti deo novca, a on s druge strane da pristane na nešto manju sumu od one iz ugovora – objašnjava naš „Informera“.

Paralelno sa rešavanjem situacije sa Stojkovićem, čelnici Saveza će morati da pronađu novog selektora. Postoji nekoliko kandidata, a jedan od njih je Slaviša Jokanović. Postoje i predlozi za stranca, ali o tome će tek biti reči.

To su za sada samo opcije, ali videćemo u narednom periodu. Oni koji bi želeli Jokanovića ističu da je uvek bolja opcija domaći stručnjak, neko ko poznaje prilike u srpskom fudbalu, mentalitet, odnose unutar Saveza, među igračima i tako dalje. Neko sa strane, ma koliko veliki trener bio, izgubio bi vreme dok sve ovo nauči i shvati gde je došao – zaključuje izvor „Informera“.

9
5

1 Komentara

  1. Vrlo lepo nspisano Dragan Stojković isigurno nije na protivničkoj strani . Samim tim što nas je odveo na dva velika takmičenja svetsko i evropsko prvenstvo u fudbalu doneo je fudbalskom savezu finansisku dobit. Zato i treba da bude prijateljski rastanak.
    I od mene jedan prijateljski pozdrav.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter