0
ATP
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@AustralianOpen

CELA SRBIJA JE OVO ČEKALA: Poznato kada Novak Đoković započinje svoj novi napad na Vimbldon!

Objavljeno: 01.07.24 u 16:57

Novak će opet pokušati da se dokopa trona

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, započeće svoj prvi meč na ovogodišnjem Vimbldonu u utorak. Organizatori su odredili tačan termin njegovog meča, koji će se odigrati na Centralnom terenu ne pre 16:30 časova. Đoković će se suočiti sa Vitom Koprivom, u potrazi za svojom 25. Grend slem titulom.

Novakov meč je drugi po redu u programu dana. Pre njega će na terenu biti Džesika Buzas Maneiro i prošlogodišnja pobednica u ženskoj konkurenciji, Marketa Vondroušova.

Češki teniser, Vito Kopriva, trenutno je izvan Top 100 na ATP listi i većinom se takmiči na čelendžerima. Ovo će mu biti prvi put da igra protiv Đokovića, što će biti veliki izazov za njega.

Pobednik ovog duela će se sastati sa boljim iz meča između Britanca Džejkoba Firnlija, koji je dobio vajld kartu, i kvalifikanta Alehandra Moro Kanjasa.

Na papiru, prva dva kola bi trebalo da budu relativno laka za Đokovića, s obzirom na to da nijedan od njegovih potencijalnih protivnika nije rangiran među prvih 100 tenisera sveta. Kasniji mečevi će verovatno biti teži, ali za sada će Đoković imati priliku da pokaže da se potpuno oporavio od nedavne povrede i operacije kolena.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter