0
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/ @rolandgarros

OPET IM SMETA ĐOKOVIĆA: Sramne provokacije na Novakov račun pred Vimbldon!

Objavljeno: 30.06.24 u 17:34

Novak je ponovo bio na udaru

Novak Đoković je ovog leta stigao na Vimbldon kao heroj, nakon što se samo tri nedelje posle operacije kolena vratio na teren, igrajući sa punim intenzitetom i nagoveštavajući brz povratak u vrhunsku formu.

Ova lepa vest obradovala je i organizatore turnira, pred kojima će od utorka i svog prvog meča imati priliku da započne pohod na osmi trofej na Vimbldonu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom, dugogodišnjim ljubimcem publike.

Međutim, Đoković nije uvek bio tako dobrodošao na Vimbldonu kao ove nedelje dok se priprema za povratak na teren u Londonu. Tokom prethodnih godina, bilo je i napetih scena na konferencijama za novinare, kao što je ona nakon što je 2021. godine u četvrtfinalu pobedio Mađara Martona Fučovića u tri seta (6:3, 6:4, 6:4).

Nakon meča, Đoković je došao pred novinare dobro raspoložen, ali je novinar američke TV stanice Vili Vajnmbaum postavio pitanje koje je narušilo tu atmosferu.

Novače, kako je biti negativac dok juriš Rodžera i Rafu sve ove godine? – upitao je Amerikanac iz Njujorka, koji godinama prati tenis i sigurno je bio svestan da je prešao granicu pristojnosti i fer-pleja. Novak je bio vidno iznenađen, ali je odgovorio rečima koje su se prepričavale godinama kasnije.

Ne smatram sebe negativcem, ali to je vaše mišljenje. Ne jurim bilo koga, već stvaram svoj put, na svom sam putovanju i pišem svoju istoriju. Privilegovan sam što mogu da budem deo istorije sporta koji volim, to sam rekao i na terenu. Znam za mnogo statistike, ne znam za svu, ali oni me motivišu da igram još bolji tenis na događajima koji se najviše vrednuju u našem sportu – rekao je Novak, misleći na grend-slem titule.

Nedugo nakon toga, Novak je postao najveći teniser u istoriji i najveći šampion svih vremena. Ovog jula stigao je u London sa ciljem da osvoji svoj 25. grend slem trofej, dok Rafael Nadal ima 22, a Rodžer Federer 20. U mnogo prijatnijem razgovoru sa novinarima od onog nakon meča sa Fučovićem, Novak je iskreno odgovorio na pitanje koje mnogima pada na pamet ovih dana – Novače, zašto ti sve ovo treba?

To je veoma fer pitanje i postavlja mi isto i supruga. I imam i nemam odgovor. Pre svega, to pitanje je normalno postaviti. Imaš 37 godina, možda želiš za sebe manje rizika i više vremena da se pripremiš za Olimpijske igre. Iz tog ugla, nemam odgovor, ali imam nešto što se može opisati kao strah od nepojavljivanja na grend slemu dok još mogu da igram i dok sam još aktivan na ovom nivou – kazao je Novak.

Uživajmo dok traje i dok Novak igra tenis. Prvi sledeći meč odigraće u utorak, 2. jula, protiv kvalifikanta Vita Koprive, a krajem ovog meseca očekuje ga i napad na jedini veliki uspeh koji mu nedostaje u karijeri – olimpijski turnir u Parizu.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter