1
ATP

FOTO: Printscreen YouTube/SportKlub

NOVAK ĐOKOVIĆ PRED VIMBLDON DAO POZITIVNE SIGNALE: „Koleno? Jako je blizu maksimuma“ (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.24 u 23:58

Sutra kreće najprestižniji teniski turnir na svetu

Iako je ime Novaka Đokovića bilo na žrebu za čuveni grend slem, njegovi navijači su strahovali da će on odustati u poslednji čas zbog operacije meniskusa koju je imao 5. juna u Parizu.

Međutim, drugi reket sveta je stigao u London s jasnom namerom da trenira na travi i testira koleno za najveće napore. U tome je očigledno uspeo, jer je prethodnih dana sparingovao sa Frensisom Tijafoom, Janikom Sinerom, Holgerom Runeom, Danilom Medvedevim i Sebastijanom Kordom.

Uverio je Nole i sebe, a i sve ostale, da je spreman da se takmiči, a prvi test imaće u utorak, protiv Vite Koprive na premijeri Vimbldona, gde će braniti finale od prošle godine, u kojem je poražen od Karlosa Alkaraza.

Koleno? Jako je blizu maksimuma. To me raduje i mislim da je više nego dovoljno za početak turnira. Imam još jedan dan treninga, pa onda krećem da igram. Prethodnih dana sam odigrao puno setova Medvedevim, Runeom, Sinerom, Kordom… Imao sam dovoljno vremena i prostora da testiram koleno, da vidim koliko mogu i šta mogurekao je Đoković u razgovoru za „Sport klub“.

Ne krije Srbin da je iza njega težak period, pogotovo na psihološkom planu.

Bila je ta mentalna blokada u početku, ali i to je skoro skroz popustilo. Danas sam čak nekoliko puta proklizao, iako to možda i nije najbolja kretnja po ovoj podlozi, ali to je samo još jedan pokazatelj da sam dobro – naglasio je Nole.

On je dodao da je srećan i zadovoljan što oporavak ide dobro, što je došao u London, ali da tu nema nameru da se zaustavi.

Ovde sam da bih pobeđivao. Sigurno da je pristup Vimbldonu ove godine drugačiji zbog okolnosti sa mojom povredom, ali sve manje o tome razmišljam na terenu. Želim da sve ide po automatizmu, da budem fokusiran na igru i na ono što treba taktički da se uradi – poručio je Đoković, pa nastavio:

Misli su usmerene na turnir, fizički se dobro osećam. Celo telo je spremno za najveći napor, u pet mogućih setova. Dobra stvar je što se na grend slemovima igra svaka dva dana. Pritom, ovde neću završavati mečeve u tri ujutru, tako da neću imati situacije iz Pariza. Imam dobar tim ljudi oko sebe i na svakom meču ići ćemo na pobedu – zaključio je Novak.

8
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter