0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

MOŽE LI NEKADA VELIKI TALENAT DA OŽIVI KARIJERU: Povratak u Srbiju? U obzir je dolazio samo Čukarički

Objavljeno: 30.06.24 u 12:53

„Zaista su mi potrebne jedne dobre, kvalitetne pripreme, a takve će sigurno biti ove na Bledu“

Vratio se Slobodan Tedić u Čukarički posle četiri godine. Sa Banovog brda je visoki napadač otišao 2020. godine, kad je potpisao ugovor sa Mančester sitijem, u međuvremenu bio je na pozajmicama holandskom Cvoleu, kao i engleskim timovima Barnsli i Čarltonu, pre povratka među belo-crne.

Zadesio je Tedića veliki peh na početku zimskih priprema na Kipru, kad je imao problema sa plućima, čak je morao i na operaciju, zbog koje je propustio veći deo drugog dela sezone. U finišu je ipak stigao i da odigra pet mečeva, sa nešto manjom minutažom. Zbog toga će pripreme na Bledu pred početak nove sezone za njega biti od velike važnosti.

– Pripreme kao i svake druge, uvek je početak težak. Više trčanja, rada na fizičkoj snazi i kondiciji. Namestilo se tako da prethodnih sezona nisam imao adekvatne pripreme, najpre zbog problema sa radnom dozvolom kad sam došao u Mančester siti, potom i pojedinim povredama. A u Engleskoj i nema pauze tokom šampionata, samim tim ni zimskih priprema – kazao je Slobodan Tedić, koji je potom dodao:

– Nisam imao sreće ni prošlog januara na Kipru, kad sam morao na operaciju pluća, pa sam i te pripreme propustio. Sada je najvažnije da se dobro spremim, verujem da će ovoga puta sve biti kako treba. Zaista su mi potrebne jedne dobre, kvalitetne pripreme, a takve će sigurno biti ove na Bledu.

Brđani će u Sloveniji odigrati šest prijateljskih mečeva, rivali će redom biti šampion Slovenije Celje 1. jula (11 časova), dva dana kasnije Primorje (17,30), 5. jula rival će biti MTK (14,30), dan kasnije Triglav (17,30), 10. jula Brđani će igrati protiv azerbejdžanskog Sabaha (17,30) i na kraju 11. jula protiv mađarskog Fehervara (17,30).

FOTO: FK Čukarički

– Sad kreće zanimljiviji deo priprema, od ponedeljka ćemo igrati i utakmice. Imamo vrlo dobre rivale, sasvim adekvatne za ovaj deo priprema. Na nama je da se uigramo, da dobijemo na samopouzdanju i da potpuno spremni dočekamo 19. jul i početak sezone.

Čukarički će šampionat početi protiv niškog Radničkog, potom sledi duel protiv Spartaka u gostima. Ipak, Tedić ističe daje još uvek rano da se razmišlja o imenima rivala, već da fokus treba da bude na pripremama i prijateljskim mečevima.

– Sa druge strane, znamo šta nam je činiti, moramo od početka Super lige da krenemo sa pobedama. Prošle sezone smo dosta bodova gubili protiv rivala iz donjeg dela tabele, to nas je konkretno i koštalo plasmana u prvih pet i izlaska na međunarodnu scenu. Zbog toga su mečevi na startu šampionata od velike važnosti, svesni smo toga. Cilj nam je da izborimo plasman u Evropu, iako znamo da će ove sezone biti teže nego prošle. Ako ništa drugo, onda zbog činjenice da Srbija ima jednog predstavnika manje na međunarodnoj sceni.

Tedić је u prvom mandatu na Banovom brdu odigrao 75 utakmica, postigao je 21 gol. I jedan je od onih koji na svom primeru može da uporedi period u Čukaričkom sada i pre pet godina.

– Utisak je da je sada još više mladih igrača u timu, nego što je to bio slučaj kad sam prvi put bio u Čukaričkom. I drago mi je zbog toga, klub je uvek bio poznat po forsiranju igrača iz svoje škole i davanju šanse mladim igračima – kazao je Tedić, koji je potom dodao:

– I dalje smatram da sam u grupi mlađih igrača, težim ka tome. Stekao sam neko iskustvo u inostranstvu, naučio neke stvari, ali još uvek moram mnogo da radim.

Na leto 2020. godine Tedić je ostvario veliki transfer, potpisao je ugovor sa jednim od najboljih timova na svetu, Mančester sitijem. Kad se osvrne na taj momenat, napadač Čukaričkog ističe da ne smatra da je pogrešio.

Kad bih se vratio nazad, opet bih isto uradio. Budimo realni, ko bi od igrača na mom mestu drugačije postupio. Mislim da sam napravio dobru stvar,da sam igrački napredovao. Sada sam se vratio ovde da pomognem klubu, siguran sam da će i klub pomoći meni i da ću ponovo napraviti dobar inostrani transfer – kazao je Tedić, koji je još dodao:

– Zbog tehničkih stvari mogao sam na pozajmicu samo u Englesku, verujem da bi bilo bolje da sam mogao u neki drugi klub u Evropi, a bilo je tih varijanti. Sada sam ponovo u Čukaričkom. Još ranije sam kazao da bih se u Srbiji vratio samo u taj klub, eto to se i dogodilo. Znam kako ovde sve funkcioniše, siguran sam da za mlade igrače ne postoji bolje mesto za napredak u Super ligi. Kad dođe vreme za izbor nekog novog kluba u inostranstvu, najbitnije će mi biti da izaberem sredinu u kojoj ću sigurno igrati, makar to bila i neka, pod znacima navoda, manja ekipa.

Imaće Tedić veliku konkurenciju na mestu centarfora, čini se da je to i najjači deo tima Čukaričkog, s obzirom na to da ravnopravno konkurišu Milan Pavkov, Mihajlo Cvetković i Vinisijus Melo. Za Stanića je veoma dobra činjenica da se radi o različitim tipovima napadača.

Nikom od nas konkurencija ne bi trebalo da predstavlja problem. Naprotiv, to je dobra stvar, teramo jedni druge da radimo još bolje i bolje i da napredujemo. Svima nama je cilj da se izborimo za startnih 11, a odlična stvar je što ćemo svi tokom priprema na šest mečeva dobiti šansu. Takođe, već sam ranije to pomenuo, različiti smo tipovi napadača, pa verujem da će šef imati više mogućnosti da kombinuje – zaključio je Slobodan Tedić, povratnik u Čukarički.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter