0
EURO 2024
Hari Kejn, Džud Belingem

FOTO: Twitter/@EURO2024

KEJN I BELINGEM SPASILI ENGLEZE: Slovaci ispustili plasman u četvrtfinale u završnici meča, pa pali u produžetku! (VIDEO)

Objavljeno: 30.06.24 u 20:37

Belingem nije dozvolio novu senzaciju na Evropskom prvenstvu

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala posle produžetaka savladala Slovačku sa 2:1.

Hancko je probio po boku u već u petom minutu susreta, ušao i poslao oštru loptu, ali pored gola odlazi i nema promene rezultata.

Ponovo su zapretili Slovaci, i to iz kontre u 12. minutu. Haraslin je dobio pas u prostor, ušao je u kazneni, a onda i šutirao, a strašnu reakciju imao je Gei, koji je uspeo da ga izblokira.

Napadi Slovaka su se konačno isplatili u 26. minutu. Šranc je pogodio, nakon sjajne lopte u prostor i ozbiljne kontre. Izbio je sam pred golmana, i iako je bilo gurkanja, uspeo je da proturi loptu u mrežu.

Tek što je počelo drugo poluvreme novi gol. Foden u prvi mah donosi izjednačenje nakon asistencije Tripijea, ali je isti poništen zbog ofsajda.

Kapitalnu priliku za pogodak je imao Hari Kejn u 78. minutu. Napadač Bajerna je šutirao glavom posle slobodno udarca i to je bio usamljen ispred Dubravke, ali je promašio sve.

Samo tri minuta kasnije nova šansa za Englesku. Ovoga puta je Deklan Rajs šutirao sa distance, ali je Dubravku spasila stativa.

Totalni šok za Slovake u petom minutu nadoknade. Nakon odlične ubačene lopte i asistencije Geija pogodak spasa za Englesku postiže Džud Belingem i to na spektakularan način makazicama.

Na kraju se otišlo u produžetke, a Slovaci su bili prilično pali moralom, dok su Englezi imali momentum.

I odmah u prvom minutu prvog produžetka novi gol. Hari Kejn glavom uspeva da smesti loptu iza leđa Dubravke za totalni preokret „Gordog Albiona“ u ovom spektaklu od meča.

Pokušali su Slovaci u drugom produžetku da se vrate, ali nisu imali uspeha tako da se Engleska plasirala u četvrtfinale EURA.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter