0
EURO 2024
Dragan Stojković Piksi

tokom povratka reprezenytacije Srbije u fudbalu sa EURO Germany 2024 at aeroport Nikola Tesla on June 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

BIVŠI IGRAČ ZVEZDE BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Piksi se skroz pogubio, ponizio je Tadića u Nemačkoj!“

Objavljeno: 30.06.24 u 17:56

Piksi se već danima nalazi na udaru javnosti zbog neuspeha u Nemačkoj

Igor Burzanović, bivši fudbaler i nekadašnji igrač pod vođstvom Dragana Stojkovića Piksija u Nagoji, dao je ekskluzivni intervju za Informer“u kojem je izneo svoja zapažanja o nastupu Srbije na Evropskom prvenstvu.

Odavno ne sarađuje sa Piksijem, ali gledao je sve mečeve Srbije na kontinentalnom šampionatu, poznaje situaciju i utisak mu je da selektor nije u svakom trenutku znao šta radi ili da je vukao u najmanju ruku neobične poteze.

Prema Burzanovićevim rečima, iznenadila ga je Piksijeva komunikacija sa igračima.

Sarađivao sam sa Piksijem. Meni je utisak da je on za klub fantastičan, ali da se sad na Evropskom prvnstvu malo pogubio. Pritom, on lepo ume da objasni igraču na klupi koliko je bitan, koliko znači, da svakog uveri da je važan. Čudno mi je da je imao tako lošu komunikaciju sa igračima, kao što se priča. Za utakmicu sa Engleskom je rekao Iliću i Tadiću da se zagrevaju, a onda je rekao Tadiću da odmori još malo, a da će ući Ilić. To je krajnje čudno, takvoj zvezdi, kapitenu, tako velikom igraču tako reći, ponizio ga je – kaže Burzanović za „Informer“.

Trenutno ni sam selektor ne zna hoće li nastaviti sa poslom ili će se razići sa Savezom. Nekadašnji golgeter veruje da bi razlaz bio najsrećnije rešenje.

Mislim da je svima ovoga dosta. Posle svega što je bilo, deluje da su se zasitili igrači. Video sam po medijima da neki neće da igraju ako Piksi ostane. Čim se piše i priča o tome, znači da nešto ima. Potrebna je promena, a ako ćemo relano, ne znam ni šta će Piksiju dalje sve ovo. Već je ispisao istoriju, odveo je Srbiju na dva vezana takmičenja. Ljudi su sad s pravom očekivali više, nije uspeo i vreme je za razlaz – ocenjuje bivši igrač crveno-belih.

Već duže vremena Stojkoviću mnogi zameraju što de okružio ljudima koji mu ne ukazuju na greške, već odobravaju sve što radi.

Trebalo je više da se oslanja na saradnike. Možda bi mu neko nešto ukazao. Kad je bio u Nagoji, on je imao pomoćnika koji je apsolutno u sve bio uključen. Prava Stojkovićeva desna ruka bio je Boško Đurovski. Svaka čast ostalim pomoćnicima, Žile (Bratislav Živković prim. aut.) je ozbiljan brat, ja ga volim, ali Boško je tako dobro znao da otvori oči Piksiju. Ne mogu dva oka da vide koliko može šestoro ili osmoro očiju. Ako je tu bila slaba komunikacija, onda to više nema veze sa fudbalom – zaključio je Burzanović.

Prošle su tri utakmice, a ja i dalje ne shvatam ko su bili nosioci igre reprezentacije Srbije, čudi se ovaj igrač.

Danska i Slovenija jesu slabije, ali ne zaboravite da niko nije slučajno došao na Evropsko prvenstvo. Pričao sam sa prijateljima iz fudbala, utisak koji je Srbija ostavila je totalno neubedljiv. Onda tim… šta je ono bilo? Evo, sad kad je prošlo, i dalje se pitam ko je činio kostur tima. Ne zaboravite da je to takmičenje turnirskog tipa, nema mnogo mesta promenama, kalkulacijama i slično. Jasno je meni da je svaki igrač koji je bio tamo to i zaslužio, ali na turnirskim takmičenjima važno je imati kostur tima, grupu, da iznese glavni teret, a ostali su tu da pomognu, promene, unaprede kad selektor proceni – kaže nekadašnji reprezentativac.

Ukupan utisak mu je loš, počevši od meča sa Engleskom koji je Srbija izgubila 1:0.

Uh…težak utisak, teško je objasniti šta se desilo. Prva utakmica sa Engleskom dala mi je odgovor kako će Srbija delovati. Posle 20 minuta preuzela je kontrolu, ali i dalje je to bilo bezopasno. Naravno da je po imenima Engleska favorit za osvajanje EURO, ali na terenu ona nije do sada ništa veliko pokazala. A Srbija joj ipak nijednom nije zapretila. Već tada mi je bilo jasno da Srbija neće biti opasnija ni u narednim mečevima.

Na kraju naglašava da je selektor trebalo bolje da odradi svoj posao.

Uloga selektora je ogromna. On sastavlja tim, on drži svlačionicu, mora da ima fantastičnu komunikaciju sa igračima. On ispravlja kad nešto ne ide i menja. Nešto je falilo. Tadić je jedini kapiten na Evropskom prvenstvu koji nije počeo prvu utakmicu. Onda, kad ga je uveo, izbacio je Mitrovića, što je takođe bilo čudno. U drugoj utakmii Vlahović je bio najagilniji na terenu, on ga je promenio. Ništa nisam razumeo – zaključio je Burzanović.

27
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter