0
EURO 2024

FOTO: Printscreen/x/fshf

ALBANAC GNUSNO VREĐAO SRBE I SADA SE VADI: Nisam ništa pevao o Srbiji, u Rubinu imam prijateljske odnose sa srpskim igračima!

Objavljeno: 30.06.24 u 11:31

„Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim“

Albanija je fudbalski jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, međutim, njihovo ponašanje igrača i navijača van terena je posebna priča.

To je dokazao i Mirlind Daku, koji je nakon meča sa Hrvatskom vređao Severnu Makedoniju i Srbiju. Daku, koji igra za Rubin iz Kazanja, pokajao se i izvinio zbog uvredljivog skandiranja u intervjuu za ruski Sport Ekspres.

– Naravno, ova nedelja je bila veoma teška. Suočen sa pritiskom sa kojim se nikada ranije nisam suočio. Našao sam se u centru skandala, zbog čega se veoma stidim. Nisam hteo da izazivam takvu situaciju, a da ne govorim o tome da je izazvala veliku pometnju u medijima. Sve je izmaklo kontroli. Posle nečega ovakvog je stresno, ove misli me ne napuštaju. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri. 

Daku je vređao „samo“ Severnu Makedoniju, ne i Srbiju, kako priča.

– Zaista nisam vikao niti govorio o Srbiji. Što je još važnije, uopšte nije trebalo da izgovorim takve reči nijednom od naroda. Ovo je jednostavno neprihvatljivo. Ovo je užasna stvar i ne čini me srećnim.

Iz Srbije, kako kaže, nije bilo prijave protiv njega.

– Nakon incidenta, FS Srbije nije uputio zvanične žalbe UEFA. Odnosno, protiv mene nije bilo nikakvih pritužbi. Ponavljam, ova situacija me ne raduje. Žao mi je i izvinjavam se svima koji su povređeni ovim činom.

Rubin je već kaznio svog najboljeg strelca. Ipak, ostaje pitanje kako će reagovati deo svlačionice u kojem ima Srba.

– Imamo internacionalni sastav u Rubinu i svi igrači poštuju jedni druge. Imamo jak tim, veoma dobre i čak prijateljske odnose sa Čumićem, Vujačićem, Jocićem i svim momcima. Želim da se izvinim timu, upravi i stručnom štabu. Uvek sam osećao njihovu podršku tokom cele sezone. Znam da je to moja greška. Samo svojim ponašanjem mogu dokazati da se ovo može dogoditi svakome.

Dodaje na kraju da ne mrzi nijednu naciju.

– Nemam zlobe i mržnje prema bilo kome, bez obzira na nacionalnost – završio je Daku.

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter