0
Evropske lige

Serbia's Veljko Birmancevic in action during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic)

VELJKO BIRMANČEVIĆ NA RASKRSNICI: Dva ljuta rivala ga zovu u svoje redove!

Objavljeno: 29.06.24 u 15:22

Mogao bi reprezentativac Srbije da promeni klub ovog leta

Veljko Birmančević je svojim sjajnim nastupima u dresu Sparte iz Praga privukao pažnju fudbalske javnosti, što mu je donelo i poziv na Evropsko prvenstvo. Nakon završetka reprezentativnih obaveza, fokus se ponovo vraća na klupske aktivnosti, pa je pitanje njegove budućnosti u centru pažnje.

Letnja transfer pijaca mogla bi biti izuzetno interesantna za Šapčanina rođenog 1998. godine, jer su Fenerbahče i Galatasaraj pokazali interesovanje za njega.

Veljko Birmancevic (R) of Serbia in action against Benjamin Verbic (L) of Slovenia during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ovi turski giganti su ranije bili povezivani i sa Filipom Kostićem, što ukazuje na dobar ugled srpskih fudbalera u Istanbulu. Ostaje da se vidi da li su Fenerbahče i Galatasaraj spremni da uđu u trku za Birmančevića, za kojeg se procenjuje da bi transfer mogao koštati oko 7.000.000 evra.

Birmančević je u prošloj sezoni odigrao 48 utakmica za Spartu, postigavši 22 gola i upisavši 12 asistencija. Njegove izvanredne partije donele su mu priznanje za najboljeg igrača lige. Posle uspeha u Češkoj, Birmančević je izrazio želju da karijeru nastavi u jednoj od pet najjačih evropskih liga. Nekadašnji igrač Partizana, Rada, Čukaričkog, Malmea i Tuluza sada je na prekretnici karijere, sa mogućnošću da napravi veliki korak napred.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter