0
Atletika

FOTO: 11Tri

NAJBOLJI TRIATLONCI OSVOJILI ZLATIBOR: Otvoreno prvenstvo Srbije u triatlonu u sprint distanci održano je danas, po prvi put, na Zlatiboru.

Objavljeno: 29.06.24 u 17:40

Najbolji triatlonci iz Srbije, kao i gosti iz Rusije, Turske, Bosne i Hercegovine i Slovačke takmičili su se u distanci koja je obuhvatala plivanje u Kraljevom jezeru u dužini od 750m, biciklistički segment na brdovitom asfaltnom putu, u dužini od 20km i trčanje od 5km neposredno pored Kraljevog jezera, u centru Zlatibora na ravnoj pešačkoj stazi.

Trka, u organizaciji sportskog udruženja 11TRI i uz podršku Srpskog triatlona, opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i Ministarstva sporta Republike Srbije, okupila je triatlonce u sprint distanci, ali i u super fast triatlonu i kompanijskoj štafeti, koja sve više dobija na popularnosti širom sveta.

FOTO: 11Tri

„Prijatno sam iznenađen ovom slikom, mislim da ovo nije viđeno u ovom delu Evrope. Sjajna postavka staze, pliva se u Kraljevom jezeru, takmičare potom očekuje valovita biciklistička staza i na kraju trčanje oko jezera. Hvala opštini Čajetina i predsedniku Milanu Stamatoviću, hvala Turističkoj organizaciji Zlatibora, Srpskom triatlonu i Ministarstvu sporta što su nam omogućili da zajednički napravimo događaj ovde i nadamo se da će ova prva trka biti uvod u tradiciju i da ćemo organizovati trke dugi niz godina. 11TRI podiže standarde, posle državnog prvenstva u olipmijskoj distanci na Srebrnom jezeru i prvenstva Srbije u sprint distanci na Zlatiboru, očekuje nas IRONMAN po prvi put u Srbiji, 15. septembra u Beogradu“, izjavio je Darko Savić, predsednik Sportskog udruženja11TRI.

FOTO: 11Tri

„Dobrodošli na Zlatibor, ponosni smo na organizaciju današnjeg događaja, sve čestitke organizatorima na profesionalizmu. Drago mi je da su u današnjoj trci u vrlo atraktivnom ambijentu uživali kako takmičari, tako i svi posetioci Zlatibora. Koristim priliku da najavim da će državno prvenstvo u triatlonu prerasti u tradiciju i da nas sledeće godine na Vidovdan, 28. juna, očekuje nova trka“, izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

U muškoj konkurenciji u aposlutnoj kategoriji prvi je na cilj stigao ­­­­srpski triatlonac ­Milan Tomin sa rezultatom 55:40 minuta. Ubrzo nakon njega, kroz cilj je prošao, Vladimir Danko iz Srbije osvojivši srebro i naslov vicešampiona uz rezultat 59:29 minuta. Bronzana medalja pripala je predstavniku Rusije Romanu Lisenku koji je zabeležio rezultat 59:50 minuta.

FOTO: 11Tri

U nacionalnoj kategoriji, zlatnu medalju osvojio je Milan Tomin ostvarivši vreme 55:40 minuta, srebro je pripalo Vladimiru Danku za rezultat 59:29 minuta, dok je treće mesto osvojio Nemanja Ristović sa rezultatom 1:00:51.

„Osećaj je predivan, osvojiti zlato u ovom fantastičnom ambijentu, pred porodicom i svim gostima Zlatibora. Za uspeh je potrebno dosta truda i odricanja, ali ja volim sport i sve se to isplati“, izjavio je Milan Tomin, apsolutni šampion u sprint distanci.

U triatlonu, najbrže rastućem sportu na svetu, i na državnom prvenstvu na Zlatiboru učestvovale su najbolje triatlonke. Zlatnim odličjem okitila se Lana Gavrilović koja je u apsolutnoj i nacionalnoj kategoriji osvojila ostvarila rezultat 1:03:40. Srebrna medalja pripala je Ivi Pavlović sa ostvarenim vremenom 1:04:34, dok se na bronzano postolje popela Maša Marković za rezultat 1:05:33.

FOTO: 11Tri

U konkurenciji kompanijskih štafeta zlato je pripalo ekipi NIS 1 (1:09:04), srebro timu Kubo Trening Centar (1:11:08), dok je bronza otišla u ruke timu NIS 2 (1:12:08).

Državno prvenstvo u sprint triatlonu uvertira je za prvu IRONMAN 70.3 Belgrade trku, koja će se 15. septembra ove godine održati u srpskoj prestonici i koja će okupiti preko 1.000 takmičara iz celog sveta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter