0
Košarka

FOTO: Twitter/@ATLHawks

BOGDAN BOGDANOVIĆ OSTAJE BEZ JEDNOG OD NAJBOLJIH SAIGRAČA: Da li je vreme za Denver?

Objavljeno: 29.06.24 u 12:16

U poslednjih nekoliko dana dosta trejdova u najjačoj ligi sveta

Plejmejker Dežonte Marej napušta redove Atlanta Hoksa i prelazi u Nju Orleans Pelikanse. Kao deo ovog dogovora, Atlanta Hoksi su dobili Larija Nensa mlađeg, Dajsona Danijelsa, I-Džej Lidela i dva buduća pika prve runde.

Uprkos naporima Hoksa da uparivanjem Mareja sa Treom Jangom stvore moćan bekovski tandem, rezultati nisu ispunili očekivanja. Tim iz Džordžije, koji je 2021. godine iznenađujuće stigao do finala Istoka, nastavio je da se bori na sredini tabele bez ikakvih naznaka da može ozbiljno da ugrozi glavne favorite za titulu.

Odlučivši da zadrže Janga, kojeg smatraju nosiocem franšize još od 2018. godine, Hoksi su procenili da je Marej taj koji je suvišan. Sada, Marej, član ol-star tima iz 2022. godine, prelazi u redove Pelikansa gde će se pridružiti Zajonu Vilijamsonu, Brendonu Ingramu i ostatku ekipe.

Protekla sezona bila je najuspešnija za Mareja u njegovoj dosadašnjoj karijeri, sa prosekom od 22,5 poena i 6,4 asistencija po utakmici. Iako je prethodnog leta potpisao produženje ugovora sa Hoksima vredno 114 miliona dolara, Pelikansi su spremni da preuzmu ovaj ugovor. Marej je karijeru započeo u San Antonio Sparsima i sada se nada novom početku u Nju Orleansu.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter