2
Košarka

Players of Partizan celebrating victory at ABA league round 15 match between kk Partizan and kk Krka, played at Stark Arena, 06.01.2024, Belgrade, Serbia. (Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

KK PARTIZAN REŠIO JOŠ DVA POJAČANJA: Ostaje samo da se ozvaniči dolazak ovih igrača!

Objavljeno: 28.06.24 u 22:12

Radi se punom parom u Humskoj!

Prema izvorima Mozzart Sporta, Partizan je postigao dogovor za dolazak Sterlinga Brauna i Marija Nakića za predstojeću sezonu. Preostaje samo formalno ozvaničenje ovih transfera od strane kluba iz Humske.

Braun je prošle sezone istaknuti igrač Albe, zajedno sa Johanesom Timanom. Postigao je prosečno 11,2 poena po utakmici u elitnom takmičenju, uz 3,3 skoka i 2,4 asistencije.

Ovo je bila njegova debitantska sezona u Evropi, gde se uspešno prilagodio ulozi glavnog strelca Albe sa spoljnih pozicija, što je osobito važno za Partizan nakon odlaska Kevina Pantera.

Pre Albe, Braun je igrao u NBA ligi od 2017. godine, u timovima poput Milvokija, Hjustona, Dalasa i Los Anđeles Lejkersa, kao i u razvojnoj ligi.

Mario Nakić dolazi kao još jedno značajno pojačanje, s obzirom na svoj talenat koji je pokazao u akademiji Real Madrida. Nakon perioda u Ostendeu, Andori i dve sezone u Igokei, Nakić se priprema da se pridruži Partizanu.

Iako je imao problema s povredama, teškoće su sada iza njega, a Nakić je spreman da radi pod vođstvom Željka Obradovića, trenera koji je nekada sarađivao s njegovim ocem tokom osvajanja titule prvaka Evrope 1992. godine.

.

54
7

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter