0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ČUKARIČKI STIGAO U SLOVENIJU NA PRIPREME: „Sledi fokus na uigravanju, imamo odlične rivale“ (FOTO)

Objavljeno: 28.06.24 u 17:56

Na Bled je doputovalo 28 igrača

Ekspedicija Čukaričkog doputovala je u popodnevnim satima na Bled, gde će odraditi najveći deo priprema za početak nove sezone. U ovom slovenačkom gradiću, u kojem obavljaju letnje pripreme četvrti put uzastopno, Brđani će boraviti do 12. jula. Šef struke Goran Stanić je po dolasku u Sloveniju najpre istakao zadovoljstvo onim što je ekipak odradila u uvodnom delu priprema na stadionu na Banovom brdu.

Na Bled je doputovalo 28 igrača, Golmani – Nikola Mirković, Lazar Kaličanin, Vladan Čarapić / odbrambeni igrači –Miladin Stevanović, Vukašin Jovanović, Viktor Rogan, Luka Subotić, Nikola Stanković, Vojin Serafimović, Miloš Cvetković, Lazar Stojanović, Veljko Mirosavić / igrači sredine terena – Stefan Kovač, Igor Miladinović, Uroš Miladinović, Đorđe Ivanović, Marko Docić, Bojica Nikčević, Nemanja Milojević, Andrej Subotić, Stefan Mitrović, Sambu Sisoko, Lazar Tufegdžić, Mitar Ergelaš, / napadači – Vinisijus Melo, Slobodan Tedić, Marko Arsović, Mihajlo Cvetković. 

Doputovali smo na Bled, gde smo zakazali šest prijateljskih mečeva, protiv dosta dobrih rivala. Tu ćemo već mnogo više raditi na taktici, a nadam se da će se prvotimci polako uigravati i da će dobijati kroz te mečeve na samopouzdanju. Na Bledu ćemo provesti dve nedelje, i potom nam ostaje još sedam dana za finalne pripreme za premijerni meč u Super ligi protiv niškog Radničkog – kazao je po dolasku u Sloveniju šef struke Čukaričkog Goran Stanić.

Trener belo-crnih se potom osvrnuo na ono što je ekipa odradila u dosadašnjem toku priprema, od prvog okupljanja, 17. juna.

– Prvih deset dana smo radili na našim terenima, dva puta dnevno. Sve je bilo lakše s obzirom na to da su se igrači pridržavali dogovora i da su došli spremni, u dobrom stanju. Uvodne treninge smo više bazirali na fizičkoj spremi, znamo da taj deo pripema nije baš po volji igračima, ali zaista nemam nijednu zamerku, sve su odradili na najbolji mogući način.

Čukarički su do sada pojačala trojica igrača, sva trojica iskusnih, sa mnoštvom utakmicu u superligaškoj konkurenciji, golman Nikola Mirković, levi i desni bek Miloš Cvetković i ofanzivni vezista Lazar Tufegdžić.

– I oni su kao i ostali igrači umorni, ali su pravi primer mladim momcima kako treba pristupiti treninzima. Gledali smo ne samo kakvi su igrači kad smo ih dovodili, već i da budu dobri ljudi. A uklopili su se vrlo brzo, kao da su godinama već u Čukaričkom. Značiće nam mnogo u svakom pogledu, posebno za atmosferu u svlačionici, koja je po mom mišljenju mnogo bitna.

Kako sada stvari stoje, tokom letnjeg prelaznog roka biće još promena u sastavu Čukaričkog.

– Sve ćemo uraditi u dogovoru sa menadžmentom kluba, ali će verovatno biti i dolazaka i odlazaka. Svakako nećemo gomilati igrače, već ćemo dovoditi samo na pozicijama na kojima smo deficitarni.

Za stručni štab važna je činjenica da je sačuvana okosnica ekipe i da se momci već prilično dobro poznaju.

– To bi trebalo da bude naša prednost, već tri meseca radimo zajedno, okosnica tima je ostala, iako nas je napustilo nekoliko iskusnih igrača, otišli su Belić, Filipović, Tošić, Adžić, Endijae. Momci uveliko znaju koji su moji zahtevi na treninzima i utakmicama, biće im sa te strane mnogo lakše. Na žalost, prošle sezone nismo izborili plasman u Evropu, ali će biti više vremena za rad, pogotovo za mlađe igrače. A Čukarički je na Bled poveo i nekoliko omladinaca, koji poseduju kvalitet, talentovani su, vidi se da se u klubu odlično radi u mlađim kategorijama. Svi volimo izlazak na međunarodnu scenu, nismo uspeli u prošloj, ali se nadam da hoćemo u sezoni koja je pred nama – zaključio je Stanić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter