0
Košarka

Željko Obradović (FOTO: Starsport)

ŽELJKO OBRADOVIĆ: Nemam nikakav odnos sa Čovićem, nakon Burse četiri meseca nisam primao platu!

Objavljeno: 27.06.24 u 21:49

Dobio je pitanje o penziji i istakao da nema duže i dalje planove. 

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović, gostovao je na televiziji N1 u emisiji 360 stepeni i govorio o raznim temama. Prethodne nedelje objavljen je prvi deo, a danas je od 21 čas emitovan i drugi deo.

Govorio je na startu o odnosu sa Nebojšom Čovićem.

– Ne, ne postoji nikakav odnos. Uopšte se ne obazirem na to šta ko priča o meni. Ne mogu da se bavim ničijim mišljenjem i da mi bude važno šta je on rekao.

Govorio je o prvom mandatu u Partizanu.

– Odmah smo osvojili tri trofeja, ja sam imao ponude da idem u inostranstvo. Ekonomska kriza je bila velika, ratno stanje, ali sam radio sa pokojnim Profom. Nisam otišao nigde, druge godine sam radio besplatno, nisam dobio nijednu platu. S tim da smo dobili neke premije za tri titule prethodno. Ja sam tražio, pošto nije bilo dovoljno novca, da se isplate igrači i stručni štab, da ću ja sačekati da dođe red za mene. Naravno, red nikad nije došao. Onda sam došao kod Kiće, da mu kažem da imam ponudu za inostranstvo, on me je pitao od čega ću da živim. Samo je rekao “doviđenja, prijatno, idi na avion, da li si normalan”. Otišao sam, da bih se posle određenog vremena vratio i kupio opremu Partizanu. To je nešto čime sam ponosan.

Zatim i o drugom mandatu

– Prve godine kad sam se vratio u Partizan, ispali smo u Evrokupu vrlo rano, od ekipe Burse. Prošlo je nekih desetak dana, pozvao sam Ostoju Mijailovića i rekao mu da znam koliko je teško i pitao šta mogu da uradim za njega. Znao sam da smo ostali bez nekih finansijskih sredstava, pa sam mu rekao da do kraja godine nema obaveze prema meni. Četiri meseca nisam primao platu. Pre tri godine. Rekao sam da je to moja pomoć klubu, a on se zahvalio. To je ono što ja osećam prema Partizanu.

– Naravno, znam da su priče koliko Željko zarađuje. Pri Evroligi smo osnovali udruženje trenera. Moje drage kolege su me izabrale da budem jedan od predsednika udruženja. Svako od nas mora da daje jedan odsto svog ugovora. Budite sigurni, kad su ljudi iz uprave Partizana razgovarali o tome da je ovo sezona koja nije uspešna, sigurno su razgovarali i o meni, ali su razgovarali šta ja predstavljam za ceo ovaj projekat. Ja sam apsolutno svestan toga. Doneli smo rešenje koje smo doneli. Kad sezona nije uspešna, onda se radi. Ili ćemo da promenimo trenera, ili ćemo da promenimo nekog igrača. Oni su meni dali poverenje, na čemu sam beskrajno zahvalan.

Dobio je pitanje o penziji i istakao da nema duže i dalje planove.

– Imam mnogo energije i mnogo snage. Osećam se fenomenalno. Neke duže i dalje planove nemam. Svako jutro je privilegija kad se probudite da možete da živite lep život i da naučite nove stvari. Nikada nisam za sebe mislio da znam sve. Dnevna obaveza je nešto što te tera unapred. Ja čim se probudim, napravim plan. Mora da se nađe vreme i za te ljudske odnose. Privilegija da se vratim da živim u svojoj zemlji i gradu, da budem okružen ljudima koji me poštuju, a bogami neki i vole, to je sjajno.

34
8

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter