2
EURO 2024

Milorad Dodik Aleksandar Vucic Alexander Ceferin during Group G UEFA EURO 2024 qualifying football match between Serbia and Bulgaria in Leskovac, Serbia on Nov. 19, 2023. photo: Pedja Milosavljevic

VUČIĆ O DALJIM KORACIMA U FSS: Razgovaraćemo, neću da govorim o ostavkama – hoću promene!

Objavljeno: 27.06.24 u 19:26

„Naš narod je naučio da možemo da budemo prvi po stopi rasta. Ako tu možemo, možemo i u fudbalu da budemo u osam, u šesnaest“

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na TV Pink i između ostalog govorio o nastupu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Možda sam ja preterao kada sam rekao debakl, ali svakako je neuspeh.

Potom, upitan je o ostavkama koje su dali Nedimović, Šurbatović…

– Ne bavim se ja time i neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Stojkoviću i Džajiću. To su legende srpskog fudbala. Da, mislim da je narod želeo i zaslužio više. To mislim, kao što mislim i za naš rukomet. To ne znači da mrzim Milenu Delić i da imam nešto protiv nje. Čak sam razgovarao sa njom. Za sedam do deset dana ćemo da razgovaramo. Pa da vidimo kako da u rukometu počnemo da imamo rezultate i kako da prevaziđemo gubitnički pristup kako da budemo srećni kada ne primimo pet ili deset godina. Srećni smo kada pobeđujemo – istakao je Vučić.

Potom, Vučić je izineo i svoj stav o tome šta dalje.

Branislav Nedimović, Dragan Džajić, Jovan Šurbatović
Branislav Nedimovic Dragan Dzajic (C) and Jovan Surbatovic (R) during the UEFA EURO 2024 Qualifiers Group G match between Montenegro and Serbia at City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– Naš narod je naučio da možemo da budemo prvi po stopi rasta. Ako tu možemo, možemo i u fudbalu da budemo u osam, u šesnaest. Mnogo ulažemo. I na Evropskom prvenstvu smo po tome u vrhu. Dakle, tražimo rezultate.

– Sešću ja sa Draganom, i jednim i drugim. Sešće i važniji ljudi, hoću da ih čujem. To su moji drugovi, prijatelji. Ja neću da pričam o ostavkama. Ja očekujem promene. Kako će se desiti ili se neće desiti to ćemo da vidimo. Očekujem jedna ozbiljan razgovor. Niko u Srbiji neće da se zadovoljava 17. i 21. mestom u Evropi ni u čemu. Nemojte da se ljutite ako to ne možete da ispratite. Srbi hoće da budu uvek u vrhu, da se bore. Kada vide da može Hrvatska do juče, Gruzija danas, hoćemo i mi. Nije to ništa skandalozno.

– Naši klubovi daju mnogo manji doprinos nego radnije. Tačno je da smo očekivali više, nadali se. Ljudi moraju da znaju. Čekaćemo, razgovaraćemo, donećemo odluke i sledeće kvalifikacije i prvenstvo da napravimo bolji rezultat.

5
9

2 Komentara

  1. Dakle ,sve svelo na to kao što sam i u predhodnim komentarima pisao.Od kada je Srbija samostalna, Piksi je naš najuspešniji selektor i tačka.Drugo ,promene treba da se dese na terenu ,pre svega ,jer na ovom Evropskom prvenstvu nije igrao Piksi ,nije igrao Džajić…,već su igrali Mitrović,SMS i ostali.Moramo da pokrenemo neki program koji će nam doneti neku potpuno novu generaciju fudbalera.

    1
    1
    Odgovori
  2. Zar vise niko nema pametan u Srbiji vec Vucic mora i ovu bandu u FSS da dividi u red? Imali smo Nedimovica ,vele politicar a on bilji i postebji id svih u savezu.Prvo i osnovno,dati sansu mladima da igraju kao sto radi i Holandija a ne dovlaciti istrosena imena iz inostranstva koja nigdje nisu uspili.

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter