0
Košarka
Nikola Topić

FOTO: Starsport

TOPIĆ IZABRAN NA NBA DRAFTU: Srbin kao 12. pik ide tamo gde niko nije mogao da predpostavi! (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.24 u 09:31

Topić će naredne godine igrati u NBA ligi

Talentovani srpski košarkaš Nikola Topić izabran je na ovogodišnjem NBA draftu kao 12. pik i odlazi put Oklahoma siti Tandera, tima koji je ove sezone bio prvi na Zapadu.

Još od početka sezone bilo je jasno da će Nikola Topić biti visoko kotiran na draftu, zahvaljujući impresivnim partijama u ABA ligi. Predviđalo se da će biti među prvih pet pikova, ali povrede su ga udaljile od tog mesta. Uprkos tome, Oklahoma siti Tander je odlučila da rizikuje i izabere ga.

Topić je bio pozvan u „zelenu sobu“ na dan drafta, što je signaliziralo da će biti visoko rangiran, što se na kraju i potvrdilo.

Oklahoma Siti Tander nastavlja svoju tradiciju sa srpskim igračima. Prošle sezone su u jednom trenutku imali Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, ali su oni kasnije trejdovani.

Prvi pik ovogodišnjeg drafta bio je Zakari Risašer iz Francuske, dok je sa druge pozicije izabran njegov sunarodnik Aleks Sar.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter