0
EURO 2024

President of the Football Asotiation of Serbia Dragan Dzajic (C) accompanied by Miroslav Tanjga (L) and Nenad Bjekovic (R) attend a training session ahead of the UEFA Euro 2024 football Championship, on June 13. 2024. in Augsburg, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images) photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TANJGA TAKOĐE NIJE ZADOVOLJAN: Treba da sednemo i pričamo bez uvijanja i traženja alibija!

Objavljeno: 27.06.24 u 17:26

„Mislim da niko u ovoj državi nije zadovoljan“

Srbija je ponovo razočarala svojim nastupom na velikom takmičenju, osvojivši svega dva boda u tri utakmice i ispavši sa EURO-a, na kojem je učestvovala prvi put posle 24 godine.

Mišljenja da je Srbija razočarala je i Miroslav Tanjga, Sportski direktor u Fudbalskom savezu Srbije, koji je govorio za Mozzart Sport  

– Da li je debakl? Po meni, debakl je kad izgubiš tri utakmice zaredom. Što se kaže, kad dobiješ po tri komada. Tako da, s jedne strane, mislim da nije debakl u rezultatskom smislu, ali s druge, neuspeh je što se nismo kvalifikovali u drugi krug. Mislim da smo, gledajući po kvalitetu, morali da budemo tamo. Dakle, po meni jeste neuspeh, a sad ne mogu da kažem da je debakl. To je igra reči kojom se ne bih bavio – kaže Miroslav Tanjga.

Ali, da je zadovoljan učinjenim na EP – nije.

– Mislim da niko u ovoj državi nije zadovoljan. Da sad pričamo kako smo igrali dobro, a nismo se kvalifikovali – to nije tačno. Mislim da je i sam selektor nezadovoljan, cela javnost je nezadovoljna ovim što se desilo. Svi smo očekivali više, takva su bila i predviđanja: da moramo da prođemo, da imamo kvalitet, ali nije se desilo.

Miroslav Tanjga during the UEFA Conference League 2023/2024 match between Vojvodina and APOEL Cyprus at stadium Karadjordje on August 03, 2023 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Glavni utisak cele javnosti je da Srbija nije imala nikakvu igru na EP, da na tri utakmice niko nije mogao da shvati šta je selektoru Stojkovića bila ideja.

– Ne bih da ja komentarišem igru, ipak je to pitanje za selektora i stručni štab, ali mislim da smo u nekim utakmicama precenili naše protivnike, a da smo premalo verovali u naše kvalitete. Mislim da je trebalo da imamo malo više samopouzdanja, više vere u sebe. Da je tako bilo, postigli bismo bolje rezultate i našli bismo se u drugom krugu. Malo smo bili dezorganizovani i mislim da je sve to moglo da bude bolje.

Miroslav Tanjga, Dragan Stojkovic Piksi and Zoran Gajic during the Serbia Cup Kup Srbije Final match between Crvena Zvezda and Vojvodina at stadium Lagator on May 21, 2024 in Loznica, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Slušajući puls javnosti, utisak je da postoji jednoglasan stav da Dragan Stojković ne može više da bude selektor reprezentacije Srbije.

– Ne bih se izjašnjavao u ovom trenutku o tim stvarima. Moraćemo sve da analiziramo, zašto i kako je došlo do ovoga. Normalno, tu je i Izvršni odbor, postoji redosled stvari. Treba da sednemo svi, da se pogledamo u oči i da pričamo o mnogim stvarima onakve kakve jesu. Bez uvijanja i traženja alibija o bilo čemu. Moramo samo da govorimo činjenicama i da donesemo zajedničke odluke prema onome šta je najbolje za reprezentaciju i za našu zemlju, navijače, koji očekuju malo bolje rezultate nego što ih u ovom momentu imamo. Svima je jasno, bio je cilj da prođemo grupu, jer je bila takva da smo svi očekivali to. Ne treba još da donosimo neki sud, neka se to malo slegne, pa ćemo da pričamo o svemu – rekao je, između ostalog, Tanjga u razgovoru za Mozzart Sport.

0
3

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter