0
EURO 2024
Jovan Šurbatović

tokom povratka reprezenytacije Srbije u fudbalu sa EURO Germany 2024 at aeroport Nikola Tesla on June 26, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

ŠURBATOVIĆ POTVRDIO OSTAVKU: „Ozbiljno sam zabrinut za srpski fudbal!“ (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.24 u 09:12

Već smo pisali o tome da će Šurbatović dobiti otkaz

Fudbalska reprezentacija Srbije stigla je u Beograd nakon eliminacije sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Na aerodromu ih je dočekao veliki broj novinara koji su želeli odgovore na brojna pitanja.

Selektor Dragan Stojković Piksi prvi je izašao pred kamere i dao izjavu, a zatim se novinarima obratio i Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije, za kojeg smo nedavno pisalo da će biti smenjen.

On je prokomentarisao spornu situaciju sa avionom i šahovnicom…

Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim avionom. Tim menadžer nacionalnog A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Er srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima, dakle satnice, kapacitet i izabere najbolju opciju. Tako je angažovana kompanija iz Nemačke, avion je bio nemački, međutim ispostavilo se, a mi to nismo znali. Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kansije smo u avionu saznali da je bio reguistrovan na hrvatskom – rekao je Šurbatović.

On je zatim prokomentarisao navode da neki igrači nisu želeli da uđu u avion.

Niko nije znao ko je ušao u avion, niko nije mogao ni da predpostavi. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema – rekao je on.

Šurbatović taj avion A319-112 registarske oznake 9A-MUC pripada hrvatskoj avio kompaniji Fly Air41 koja je osnovana 2021 godine u Zagrebu.

Smeniti kolektivno sve u FSS, bolje rečeno podeliti momentalne otkaze svima. Pogotovo ove što  misle da su im funkcijske fotelje lično nasleđe. Pa bi do kraja života da uživaju u ogromnim finansijskim dobitcima. A nista pametno ne rade niti su to zaslužili. A Igrači ko igrači kakvi su takvi su naši su, bolje nemamo. Ili možda imamo, samo ne mogu da isplivaju zbog koje kakvih kombinacija i raznih finansijskih malverzacija. Dati šansu mladim igračima, a isto tako i iskusnim fudbalerima da urade nešto u FSS. A ove sto se godinama bogate na leđima FS i države, poslati u penziju. Pa nek lepo igraju šah na Kalemegdanu. I razmišljaju o taktici raznim staretegijama potezima sta i kako, imaće vremena na pretek.

Upravo to su ga upitali mediji, a na pitanje da li je spreman da podnese ostavku Šurbatović kaže:

Te stvari se dešavaju, desile su se, da li je to bila politička provokacija ili ne, ali svakako je skandal. Što se tiče moje ostavke, ja sam još pre evropskog prvenstva najavio da iz drugih razloga da ču napustiti funkciju generalnog sekretara jer imamo druge stvari oko kojih stručna javnost treba da razgovara. To su kuda ide srpski fudbal, ko će da zameni ove fudbalere koji su igrali, slede nam ozbiljne utakmice u ligiu nacije već od septembra, zatim od marta kvalifikacije za svetsko prvenstvo. Ja sam, kao neko ko je dugo u srpskom fudbalu, ozbiljno zabrinut za naš fudbal – rekao je Šurbatović.

Mislite li da Piksija neko treba da zameni?

Meni je ovo treće veliko takmičenje, ja sam generalni sekretar, nemam mnogo veze sa takmičarskim delom. Ja sam kao navijač nezadovoljan, tri puta nismo prošli grupu i ja to prihvatam kao odgovornost svih nas koji smo u timu. Mislim da je to neuspeh. Videli ste da je Gruzija večeras pobedila Portugal. Da li je to pitanje realnih mogućnosti naših igrača, naše grupe. Nisam optimističan, ja sam pesimističan po pitanju našeg fuidbala. Veliki je problem da nemamo mlade igrače, da u domaćim klubovima angažujemo strane igrače, ne stvaramo domaće stručnjake. Vidite šta nam se dešava s mlađim kategorijama, menjamo trenere i selektore kao na traci, nema sistemskog rada, nema znanja, nema struke. Tako da ja sam odavno najavio povlačenje i prelazak na drugu funkciju – istakao je Šurbatović.

On je zatim prokomentarisao navode o tome da je Piksi ugovorom ucenjivao FSS.

Nije ucenjvao savez. To je pre svega bio dogovor između njega i predsednika FSS. Postignut je dogovor kakav je postignut. On je insistirao da ima ugovor pre Eura sa punim pravom, rukovodstvo je smatralo da treba da se potpiše novi ugovor. Ja kao sekretar Saveza sam zadužen da sprovedem te odluke.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter