1
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Srbije - fudbalska reprezentacija Danske

Aleksandar Mitrovic (C) of Serbia reacts between goalkeeper Kasper Schmeichel (L) and Joachim Andersen (R) of Denmark during the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORTPedja Milosavljevic/STARSPORT

SRBIJA POKRADENA PROTIV DANSKE: Sudijski stručnjak besan na kolegu iz Francuske, koji nije svirao penal nad Mitrovićem! (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.24 u 12:41

Srbija je ostala uskraćena za kazneni udarac protiv Danaca

Fudbalska reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva nakon remija bez golova sa Danskom, što je izazvalo buru reakcija zbog još jednog potencijalno nedosuđenog penala u korist „Orlova“. U završnici meča, Aleksandar Mitrović je povučen za dres od strane danskog defanzivca i pao je na zemlju, ali glavni sudija Fransoa Leteksje nije dosudio prekršaj, već je Mitroviću pokazao žuti karton zbog protesta.

Ponovljeni snimak jasno pokazuje da je Mitrović bio povučen, ali VAR sudija Bastijan Dankert iz Nemačke nije signalizirao ništa Leteksjeu. Dankert je već poznat srpskoj javnosti po kontroverzama iz VAR sobe, uključujući i spornu odluku tokom utakmice sa Švajcarskom na Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Sudijski analitičar Dejan Nedić bio je izuzetno ljut tokom emisije „Svi igraju, fudbal pobeđuje“, kritikujući Dankerta za njegovu odluku.

Bio sam ljut kao ris! Sinoć nisam hteo mnogo da pričam, a sada kažem da treba da bude sramota onoga koji je danas uradio to, a juče nije! To je Nemac, Bastijan Dankert, koji je poznati VAR sudija. On je danas lepo presudio, kao i prekjuče, nakjuče, samo juče nije hteo da presudi u VAR-u kod oba povlačenja. Nije hteo da ukaže, a ubeđen sam da jeste da bi onaj mali i pošteni Francuz otišao to da vidi. Kažem namerno za njega pošteni, ali za drugog neću da upotrebim taj pridev, jer očigledno da ima neki problem sa nama – grmeo je u programu Nedić.

Nažalost, Srbija je eliminisana sa Eura, a predstojeće promene u srpskom fudbalu mogle bi doneti novu dinamiku i pravac za nacionalni tim.

3
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter