12
EURO 2024

head coach Dragan Stojkovic of Serbia looks on during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovenia and Serbia at Munich Football Arena on June 20, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORT

POZNAT PRVI KANDIDAT ZA PIKSIJEVOG NASLEDNIKA: Bivši trener Partizana spreman da vadi kestenje iz vatre!

Objavljeno: 27.06.24 u 10:17

Piksi je svoj završio, vreme je za promene

Nakon što su čelnici Fudbalskog saveza Srbije doneli odluku da razreše Dragana Stojkovića Piksija dužnosti selektora, sav fokus je usmeren na Slavišu Jokanovića, saznaje Informer, koji je ranije nekoliko puta bio u trci za ovu poziciju, ali mu je uvek izmakla.

Reprezentacija Srbije pretrpela je razočaravajući poraz na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, završivši grupnu fazu takmičenja sa dva boda nakon remija sa Danskom (0:0). Srbija je zauzela poslednje mesto u grupi iza Engleske, Danske i Slovenije, a kao glavni krivac za ovaj neuspeh označen je Stojković zbog kontroverznog vođenja tima.

Njegove izjave i metode rada izazvale su nezadovoljstvo među igračima, a neki od njih navodno ne žele više da igraju za reprezentaciju pod njegovim vođstvom, što je dovelo do odluke o raskidu saradnje.

Prema rečima izvora Informera, Jokanović je trenutno najlogičnije rešenje za selektora, a pregovori će uskoro početi.

Čelnici Saveza krenuće svim silama da ubede Jokanovića da preuzme Srbiju nakon odlaska Stojkovića. Čeka se samo zvanična potvrda da je Piksi bivši, a nema nikakve sumnje da je popularni Jokan najbolje moguće rešenje. Ni fudbaleri nemaju ništa protiv njega, štaviše, voleli bi da ih on trenira. Smatraju da bi znanjem i autoritetom podigao ovu ekipu, koja zaslužuje mnogo bolju struku u odnosu na onu koja ju je vodila dosad – objašnjava izvor upućen u čitav slučaj.

U igri su bili i Veljko Paunović i Marko Nikolić, ali su oni nedavno potpisali ugovore sa klubovima, pa nisu realne opcije. Zanimljivo je da je Savez već pregovarao s njima pre početka Evropskog prvenstva, što pokazuje da Stojkovićeva pozicija nije bila sigurna ni početkom juna.

Fudbaleri, to treba istaći, najviše bi voleli Paunovića za selektora. U principu, ovu ekipu čine fudbaleri koji su sa Veljkom na čelu 2015. godine osvojili Mundijalito na Novom Zelandu. Ipak, on je 9. juna potpisao za meksički Tigres, pa je neizvodljivo da napušta klub odmah po potpisu. Reprezentativci ne bi imali ništa protiv Marka Nikolića, ali i on je potpisao jak ugovor sa moskovskim CSKA. Eventualnom saradnjom sa Jokanovićem takođe se svi raduju i smatraju da je pravi čovek za selektorski posao – zaključuje izvor Informera.

Od ostalih kandidata, bez angažmana je Vladimir Ivić, koji je nedavno bio u kombinacijama za trenera Partizana. Osim toga, „Sportski žurnal“ navodi da se razmatra mogućnost dovođenja stranog selektora, pre svega Nemca ili Italijana, ali zasad nema konkretnih imena.

114
44

12 Komentara

  1. Piksi treba da ostane do isteka ugovora, a FSS se mora reorganizovati i iskljuciti politiku i tajkune iz fudbala. Sport sportistima.

    0
    1
    Odgovori
  2. Da dovedemo i Murinja ili Klopa nebi nam pomogli jer fudbaleri ne igraju srcem za svoju zemlju vec se vode interesima dase bolje prodaju i da uznu sto vise para u inostranim klubovima.Nikad reprezentaciju nije nista uradila na prvenstima seniorska u fudbalu pa nece ni narednih 100 godina Pace Jokanović proći ko Piksi Antić Muslin

    3
    0
    Odgovori
  3. Sve ce biti isto kao posle Antica. Lako je smeniti Piksija ali tesko da postoji menadzer koji moze biti bolji selektor! Ko ce odgovarati za smenu Piksija i naredne prave katastrofe??

    5
    0
    Odgovori
  4. Dobar trener, odlican covek. Selektor i predsednik FSS mora biti covek iz Partizana, jer samo takvi ljudi vrede i imaju pravo fudbalsko znanje.

    5
    7
    Odgovori
    • Da dovedemo i Murinja ili Klopa nebi nam pomogli jer fudbaleri ne igraju srcem za svoju zemlju vec se vode interesima dase bolje prodaju i da uznu sto vise para u inostranim klubovima.Nikad reprezentaciju nije nista uradila na prvenstima seniorska u fudbalu pa nece ni narednih 100 godina Pace Jokanović proći ko Piksi Antić Muslin

      1
      0
      Odgovori
      • Tako je Valdane. Primera samo radi. Videlismo Gruzijsku reprezentaciji. Tako se srcem igra ( gine) za svoju drzavu. Malte ne amaterski. Nasa reprezentaciji medijsko naduvena ekipa. Koji pricaju kakva je dobra idealna atmosfera u ekipi. I na kraju se sve video daje to laz, jer sad ispalo da niko nece da igra ako ostaje Piksi.

        0
        0
        Odgovori
  5. Slavoljub Muslin je imao i igru i rezultat ali da bi on dosao mnogi bi morali da ustanu iz fotelje a ne znaju kako. Fudcalski savez se o njewga ogresio i obrukao se. Ali sta oni znaju sta je stid i moral. Imamo dobre fudbalere. Propasce cela generacija jel nema ko da ih vodi. Bruka i sramota.

    12
    1
    Odgovori
  6. PRVO TREBA SMIJENITI CELNIKE FSS A NE DA DOVODE ISTROSENOG PREVAZIDJENOG TRENERA KOJI NE MOZE VISE NIGDJE DOBITI POSAO OSIM U NIZI LIGAMA!Daj prestanite sa sranjima ista je situacija bila sa Piksijem kad su gaKinezi nogirali.

    11
    0
    Odgovori
    • Tako je Valdane. Primera samo radi. Videlismo Gruzijsku reprezentaciji. Tako se srcem igra ( gine) za svoju drzavu. Malte ne amaterski. Nasa reprezentaciji medijsko naduvena ekipa. Koji pricaju kakva je dobra idealna atmosfera u ekipi. I na kraju se sve video daje to laz, jer sad ispalo da niko nece da igra ako ostaje Piksi.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter