2
EURO 2024
piksi

FOTO: Starsport

PIKSI TEŠKO SLAGAO! Stojković kaže da radi iz patriotizma, a za četiri godine spakovao 7.5 miliona evra u džep!

Objavljeno: 27.06.24 u 11:42

Piksi jednu stvar priča medijima, a drugo radi

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, izazvao je mnogo pažnje nakon povratka s Evropskog šampionata u Nemačkoj. Iako tvrdi da mu nije bitan novac i da voli raditi za svoju zemlju, brojke govore drugačije – Piksi je tokom svog mandata uvećao svoj račun za više od 7.500.000 evra.

Po dolasku na aerodrom „Nikola Tesla“ nakon razočaravajućeg nastupa na Euru, Stojković je dao kontroverznu izjavu:

Volim svoju zemlju i volim da pomažem. Došao sam kad su bili problemi i rešio ih. Ali, ne živim od ovog posla selektora – rekao je Piksi.

Uprkos ovim rečima, Piksi je tokom svog mandata naplatio značajnu sumu novca. Prema istraživanjima, na ime ugovora, plata, premija i bonusa, Stojković je zaradio preko 7.500.000 evra. Podsećamo, Srbija je na Svetskom i Evropskom prvenstvu osvojila ukupno tri boda, ostavši neporažena samo protiv Kameruna, Slovenije i Danske.

Pored toga, Stojković je uoči Evropskog prvenstva u svoj novi ugovor stavio klauzulu prema kojoj će dobiti dodatnih 1.000.000 evra ako bude smenjen, pokazujući koliko je verovao u svoj tim i rad.

Stojković je deveti najplaćeniji selektor u Evropi s godišnjom platom od 1.400.000 evra, što je gotovo jednako plati Zlatka Dalića, selektora Hrvatske, koji zarađuje 1.500.000 evra godišnje. Dalić je Hrvatskoj doneo svetsko srebro i bronzu, dok je Piksi Srbiji doneo tri boda na velikim takmičenjima. Poređenja radi, selektori poput Vilija Sanjola (Gruzija, 200.000 evra godišnje), Matjaža Keka (Slovenija, 300.000 evra godišnje) i Frančeska Kalcone (Slovačka, 540.000 evra godišnje) imaju znatno niže plate.

Na kraju, mnogi se pitaju da li je moralno da Stojković nastavi na poziciji selektora nakon svega. Da li će pokazati odgovornost prema narodu koji mu je pružao podršku? To ostaje da se vidi.

4
12

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter