2
EURO 2024
Dragan Stojković Piksi

Dragan Stojkovic Piksi konferencija za medije 31.5.2024. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

PIKSI NAMERNO POVUKAO SRBIJU U AMBIS? Stojković na ovaj način sebi osigurao milion evra odštete!

Objavljeno: 27.06.24 u 10:11

Piksi je glavni krivac zbog kog Srbija nije prošla u nokaut fazu

Najnoviji sporazum koji je pre samo dva meseca zaključen između Dragana Stojkovića Piksija i Fudbalskog saveza Srbije sadrži odredbu koja je već izazvala burne reakcije.

Naime, FSS je obavezan da, u slučaju jednostranog raskida saradnje pre isteka ugovora, isplati Stojkoviću kompenzaciju od 1.000.000 evra. Ova klauzula je bila razlog prolongiranja potpisivanja novog ugovora, jer je izazvala ozbiljne nesuglasice unutar srpske fudbalske organizacije.

Najglasniji protivnik takve klauzule bio je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS-a. On je tvrdio da je pravedno da, ukoliko reprezentacija ne prođe grupnu fazu Evropskog prvenstva, selektor napusti funkciju bez naknade.

Međutim, nije uspeo da nametne svoje mišljenje, pa je Stojković posle višemesečnih pregovora dobio ugovor po kojem mu sleduje pomenutih milion evra u slučaju raskida.

Ovaj dogovor otvara nekoliko ključnih pitanja:

  1. Zbog čeka je Stojković, koji je toliko verovao u ovaj tim i ono što radi, uopšte tražio da se nešto tako stavi u ugovor?
  2. Da li je moguće da iko može i da pomisli da potpiše da plaća milion evra trener ako bude poslednji u grupi?
  3. Da li je jedan gol na EURO, šest šuteva ka golu rivala i podatak da je Slovenija miljama ispred nas nešto za šta selektoru treba platiti million evra?

Oni koji su potpisali ovaj sporazum u FSS-u moraće da daju odgovore na ova pitanja. Takođe, od Stojkovića se očekuje jasnije objašnjenje, a ne samo izjave poput „nije tačno da postoji takva klauzula“. Javnost je svesna da je to bio njegov uslov za potpisivanje ugovora, i na kraju ga je ostvario. Realno gledano, ovakva suma bi pre trebala biti obrnuto usmerena – od selektora ka FSS-u, s obzirom na rezultate.

Podsećamo, godišnja plata Stojkovića iznosi 1,4 miliona evra, uz dodatne bonuse za plasman na velika takmičenja.

5
8

2 Komentara

  1. To ovi lajavi novinarčići kao znaju!!!
    Čudo da nisu napisali BOMBA AAAA, ili BRUTALNO kao što što več znaju samo za te dve reči.
    E pa novinarčići proverite prvo da li je to brutalna bomba koja je potpisana!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. A da li mislete da je celokupna ujdurma urađena bez Vučićevog aminovanja …..Mnogo smo i dalje naivni,,, Da mu nije ugrozio rejting ne bi ga dirao,,,Ovako daj šta daš, svi smo ugrađeni, sem prostih glasača,,,,

    1
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter