2
Košarka

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

NEBOJŠA ČOVIĆ: Do početka sezone odlučujem da li ostajem u Zvezdi, budžet za igrače oko 12-13 miliona!

Objavljeno: 27.06.24 u 20:58

On je otkrio i da će Zvezda potpisati ugovor sa Nikolom Šaranovićem, dok se čeka rasplet oko Nikole Đurišića

Košarkaški klub Crvena zvezda je održao skupštinu kluba, nakon koje je predsednik Nebojša Čović dao kratak intervju za MeridianSport, u kojem je govorio o raznim temama, uključujući prelazni rok i mogućnost svog odlaska iz kluba.

Već neko vreme postoje nagoveštaji da bi Nebojša Čović mogao da napusti vođenje kluba, a i sam je izjavio da trenutno razmišlja o tome.

– Već neko vreme razmišljam o povlačenju, pogotovo zbog zdravstvenog stanja. Nisam to uradio prošle sezone, jer nismo osvojili ABA ligu. Ove smo osvojili sve što je bilo realno. Do početka sezone ću doneti odluku da li nastavljam ili ne. Kao što vidite, klub normalno funkcioniše – usvojeni su finansijski izveštaji 2023. godinu. Usvojen je preliminarni budžet za sezonu 2024-2025.

Nebojša Čović je istakao i da je bilo grešaka u prethodnoj sezoni.

– Zvezda je imala izuzetnu strukturu igrača, imali smo sitnije promašaje, ali tim je pokazao veliki stepen homogenosti. Izvanredni su momci, imali su odličnu hemiju koju je Janis (Sferopulos) dodatno povezao i izvanredno vodio. Najviše me je razočarao Šabaz, ali događa se. On je sjajan igrač. Najviše me je oduševio Teodosić. Prošao je razna vremena, razne događaje… Neverovatna energija, sa toliko posvećenosti i strasti… Bilo mi je zadovoljstvo da ga gledam. On je počeo u FMP, ispunio obećanje da dođe u Zvezdu i produžio ugovor, jer smo se tako dogovorili. Imali smo vrlo kratak razgovor i sve dogovorili.

Takođe, on je rekao da Dalibor Ilić i Stefan Lazarević idu na pozajmice.

– Klub su napustili Tobi, Gilespi i Smart. Hanga odlazi, sa Ilićem i Lazarevićem imamo otvoren dogovor. Videćemo šta će biti, ge ćemo ih davati…. Oni su igrači pod ugovorom sa Zvezdom.

Otkrio je i koliki će budžet kluba biti.

– Budžet bruto će biti negde oko 20 miliona evra, ali 65 procenata te sume je za igrače i stručni štab – 12, 13 miliona. Ostalo su troškovi puotvanja, hoteli, mlađe kategorije, plate zaposlenih u klubu…

On je rekao i da će Zvezda potpisati ugovor sa Nikolom Šaranovićem, dok se čeka rasplet oko Nikole Đurišića, dok to nije kraj pojačanja.

– U pregovorima smo sa Đurišićem i želimo mu svu sreću večeras na draftu. Mogu da budu pozicije 4/5, 2/3… U zavisnosti od Đurišića.

9
1

2 Komentara

  1. Tekuca vlast u Srbiji je Covicu zamerila na nacin osvajanja ABA i KSL titula, sto je znatno smanjilo stepen pšoverenja u SNS.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter