6
EURO 2024

FOTO: Youtube/screenshot

JOKANOVIĆ SE OGLASIO: Evo šta prvi kandidat za selektora Srbije kaže o našem nastupu na EURU! (VIDEO)

Objavljeno: 27.06.24 u 13:10

Jokanović bi mogao da preuzme Orlove

Gost emisije „Sportlight“ na kanalu „Sport klub“ u sredu uveče bio je Slaviša Jokanović, koji je podelio svoje mišljenje o nastupu reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

Ja sam se objektivno nadao da ćemo smoći snage da prođemo grupu. Posle toga i da smo prošli bi se našli u situaciji da igramo protiv Nemačke pa ne znam kako bi izgurali tu utakmicu.

Da li Nemanja Vidić treba da bude predsednik FSS-a?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Jokanović se osvrnuo na kritike o zalaganju ekipe:

Ne bih se složio sa tim da ekipa nije želela, da nije uložila truda. Međutim, nismo imali dovoljno dobru organizaciju, nismo došli do igre. Sav taj trud nam je bio uzaludan. Tako da se i stiče neki taj utisak kako oni nisu hteli, kako nisu želeli, kako nisu dovoljno patriote i kako nisu zagrizli za svoj narod i svoju zemlju, mislim da je to apsurdno. To je sport. Oni su igrali u svojim mogućnostima i organizaciji koju su imali za ovo takmičenje. To nam nije donelo uspeha. To je moje viđenje u ove tri utakmice koje je igrala naša reprezentacija – rekao je Jokanović.

Govorio je i o stalnim promenama u startnoj postavi:

To su odluke selektora, ja ono što sam video je da smo u mnogo utakmcia želeli da krenemo od nazad. Međutim, nismo dobili nikakvu beneficiju, nismo imali uigranost da bi nam to nešto koristilo. Isto ta situacija – ako igramo sa dva centarfora tih karakteristika verovatno bi trebalo da im donesemo loptu pre svega sa strane. Nisam video da se to događalo, da smo dolazili do nekih kvalitetnih centaršuteva, kvalitetnih lopti. Ni jedan od trojice najisturenijih igrača nisu imali kvalitetno Evropsko prvenstvo, ali je i pitanje koliko su oni bili potpomognuti drugim delovima naše igre.

Jokanović je naglasio i važnost balansa između napada i odbrane:

Druga strana – sad se okreće neka priča kako smo dobro izgledali defanzivno. Međutim, u ovom sportu se mora naći neki balans i braniti se i napadati organizovano. Na poslednjem Svetskom prvenstvu smo dali dosta golova i imali smo mnogo problema nazad. Na ovom prvenstvu nismo uspeli da, dali smo samo jedan gol. Tako da generalno je to stvar da ko je vodio ekipu napravi neku dublju analizu svega toga. Mi nismo uspeli da dođemo do igre, sav taj trud i to što je ekipa želela nije nam donelo ni jedan rezultat.

Slaviša Jokanović je inače prvi kandidat za novog selektora Srbije, pošto se očekuje da u narednim danima bude prekinuta saradanja sa Draganom Stojkovićem Piksijem, posle neuspeha na EURU.

Viđenje Jokanovića možete videti na snimku u nastavku od na vremenu od 28:20.

165
36

6 Komentara

  1. nikakav trener,kao što je bio i igrač spor do bola…popularni šestar…nije mogao da preda igraču loptu dok se ne okrene sa njom u krug bar dva tri puta…zato i nismo mogli na velikim takmicenjima ništa ni uraditi…samo je znao da trči u prazno…nit driblinga nit pametne lopte a gol na svakoj pedesetoj utakmici davao…a pogledajte mu sivi gde je radio kao trener…isto ko i piksi totalni prosek,u nekim klubovima je više primao golova nego sto ih je davao i sad ce takav da nam prosipa filozofiju i otvara oči…vošin sam navijac i da nije imao šeleta,sinisu,vorkapu,budu,miju,,punisu itd nebi se ni video u sampionskoj generaciji 88/89…igrac ogranicene inteligencije da nam vodi drzavni tim…uzas

    7
    5
    Odgovori
  2. Ovaj polušlihtavi – polukritikujući stav , ti otvara vrata da budeš u užem izboru za selektora u ovakvom FSS, ali isto tako nama govori da ćeš biti selektor bez čvrstog stava koji ništa novo uraditi neće

    8
    3
    Odgovori
  3. Ako FSS dovede ovog propalog trenera koji nigdje vise nije dobrodosao da trenira napravit ce veliku glupost i agoniju!On je svoju sansu propustio kad jezbog para napustio mjesto selektora koje je vec imao!

    9
    11
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter