2
EURO 2024

Aleksandar Vucic during Group G UEFA EURO 2024 qualifying football match between Serbia and Bulgaria in Leskovac, Serbia on Nov. 19, 2023. photo: Pedja Milosavljevic

VUČIĆ ZAGRMEO: ‘Nismo mi banana država – Velika su ulaganja u infrastrukturu i plate funkcionera!’

Objavljeno: 26.06.24 u 14:58

Baš kao i većina naroda, prvi čovek naše zemlje nezadovoljan je rezultatom u Nemačkoj.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se dan nakon eliminacije našeg nacionalnog tima sa Evropskog prvenstva.. On je vidno nezadovoljan činjenicom da gotovo ništa nismo prikazali na prvenstvu starog kontinenta:

Jeste sport, sve je sport, samo smo mi mnogo para dali za taj sport i mnogo uložili. Ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, od Nemačke, Španije, ali je problem kada izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od tima Srbije. Kada vam igrač koji u Celju ima platu od 5.000 evra daje gol zato što nema ko da ga isprati. Tu ima bezbroj problema. Mi smo kao sad zadovoljni, srećni, nikom ništa. Neću da se bavim time, nismo mi banana zemlja u kojoj se nešto rešava preko noći emocionalnim rekacijama, ali sam siguran da zbog velikog ulaganja u infrastrukture, ali i u plate funkcionera Fudbalskog saveza i selektora, građani Srbije zaslužuju bolji rezultat – rekao je predsednik Vučić za TV Pink.

4
3
2 Komentara
  1. Za sadasnje stanje u fudbalu Srbije glavni krivac je Vucic jer se svuda mesao.. Prvo, na celo FSS doveo je ABOLIRANOG Dzajica… Drugo, licno je doveo Stojkovica, koji je bio odlican igrac, ali nema strucne potencijale da vodi reprezentciju. Trece, zaustavio je smanjenje Super lige na 14 i dalje timova, stavise povecavajuci je na 18… Cetvrto, direktno je uticao na pojavu finansijskosportskog fasizma u Srbiji uticajem kome i koliko novca, kaznjavajuci protivnicke timove.. Peto, ulgao je u stadione u Loznici, Zajecaru i Leskovcu, koji zvrje prazne, a novac bacen i stadioni propadaju, umesto da je zahtevao od Skupstine i Vlade Srbije da se pokrene postupak za privatizaciju klubova… Sesto, sa mesta predsednika FSS smenjen Slavisa Kokeza, bez preduzimanje mera za zateceno stanje… Sedmo, klubovi CZ i Partizan, po svemu sudeci funkcionisu sa krimogenim posledicama, a da drzava to tolerise. Osmo, Vucic se kao predsednik Srbije opredelio za CZ a ne za Srbiju….

    4
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter