1
Evroliga

Milos Teodosic, #4 of Crvena Zvezda Meridianbet Belgrade and Kevin Punter, #7 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the 2023/2024 Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade v Crvena Zvezda at Stark Arena on October 26, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VEČITI MOGU DA SE RADUJU, OGROMNE PROMENE U EVROLIGI: Da li ovo znači da će beogradski velikani postati stalni učesnici?!

Objavljeno: 26.06.24 u 19:15

Velike promene u evropskoj košarkaškoj eliti nas čekaju.

Naredne godine, tačnije od sezone 2025/26 doći će do ogromnih promena u Evroligi, konkretno elitno evropsko takmičenje će se proširiti na 20 timova.

Do ovih informacija, preko svojih generalno veoma pouzdanih isajdera došla grčka Gazeta, koja dalje u tekstu navodi sledeće.

Postoje dva scenarija. Po prvom, sve bi ostalo isto, samo bi usled povećanja broja učsnika svaka ekipa odigrala po četiri meča više u ligaškom delu sezone. Drugi scenario podrazumevao bi podelu na dve konferencije, po ugledu na NBA ligu„.

Finansije bi trebalo takođe da se izbalansiraju.

„U izveštaju se navodi da su akcionari u principu zainteresovani za nametanje određenih ograničenja. Navodno, na njihovoj Skupštini potegnuto je ovo pitanje i iznet predlog da gornja granica plata za igrače i trenere bude nešto više od 12.000.000 evra po sezoni. U pitanju je neto iznos„, stoji u tekstu grčkog lista.

Ovo bi trebalo da znači da će sigurno mesta biti za minimalno jedan srpski klub, dok je takođe realnost da oba postanu stalni učescnici elite.

15
2
1 Komentara
  1. Daj Boze da se to desi!
    Licno mislim da bi oba nasa kluba morala imati mesto u EL,mada je to prevelik teret za malu zemlju. EL mora da menja strategiju u finansijskom pogledu, da napravi sistem koji ce omoguciti samoodrzivost klubova, ne mooze misliti samo o sebi i o svom dzepu. To je krajnje cinicno i bezobrazno, imam momnopol i ko vas shish, hocete ili ne?! To je put ka unistenju EL, naci ce se bata koji ce to drustvo rasterati i ponuditi mnogo bolje resenje i uslove za klubove!

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter